FinansWatch

Santander og Bank Norwegian laver stop for nye kunder som modsvar til negative renter

To banker, der endnu ikke har indført negative renter, har valgt ikke at tage imod nye kunder som følge af stor efterspørgsel.

Santander Consumer Bank er én af to banker, der har valgt at afvise nye kunder.

Santander Consumer Bank og den norske internetbank Bank Norwegian vil afvise nye kunder, der ønsker at oprette en opsparingskonto, frem for at indføre negative renter, som det ellers er blevet sædvanen for mange andre pengeinstitutter. Det skriver Børsen Pro.

Faktisk har Santander Consumer Bank, der er den danske gren af den spanske storbank Banco Santander, tilbudt en indlånskonto med en rente på 0,05 pct. Nu tilbyder man i stedet en rente på 0 pct., men i lyset af de øvrige bankers indførelse af negative renter, har man oplevet så stor en efterspørgsel fra nye kunder, at man har følt sig nødsaget til helt at lukke for kundetilførslen.

”Vi har fået en stor mængde indlån ind, fordi der er mange, der er flygtet fra minusrenterne andre steder. Men indlån og udlån skal passe sammen. Så i stedet for at indføre negative renter, vælger vi nu en anden vej i første omgang,” siger salgs- og marketingchef i Santander Consumer Bank, Sune Mejding, til Børsen Pro.

Danskernes indlån fortsætter med at vokse

Negative renter får flere danskere – og især kvinder – til at investere

Rangvid forudser lavere grænser for bankernes negative renter 

Mybanker: Negative renter får bankkunder til at søge væk 

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs