FinansWatch

Danske Bank-chef opfordrede til at holde gældssager internt på hemmelig mødeoptagelse

Inkassochef i Danske Bank, Anders Wendelboe, fortæller i hemmelig optagelse fra i sommer, at banken ikke vil fortælle offentligheden om fejlene i de 100.000 gældssager.

På en hemmelig optagelse, Tv2 og Berlingske er i besiddelse af, er inkassochef i banken, Anders Wendelboe, tydelig om, at banken ikke skal dele fejlene i gældssagen med offentligheden. Foto: Jens Dresling

Fejlene i de 100.000 gældssager skal ikke deles med offentligheden. Det er hovedbudskabet i den optagelse fra et medarbejdermøde i Danske Bank, som TV 2 og Berlingske er kommet i besiddelse af.

På mødet, hvor 170 medarbejdere ifølge TV 2 deltog, gør Anders Wendelboe det klart, at man ikke vil fortælle offentligheden om de 100.000 sager, hvor man har uretmæssigt har opkrævet renter fra kunder.

”[...] det er jo ikke noget, som, jeg tænker, vi skal ud og fortælle til gud og hver mand det her,” siger chef for inkasso i Danske Bank, Anders Wendelboe, på optagelsen og slår lidt efter fast:

”Vi går ikke proaktivt ud til pressen."

Mødet fandt sted 18. juni i år. Først i august fik offentligheden kendskab til sagen, der ifølge TV 2 internt går under navnet ”Project Athens”, og som oprindeligt blev beskrevet af TV 2 og Berlingske.

Danske Bank-formand: "Et eklatant ledelsesmæssigt svigt"

Pensioneret Danske Bank-ansat retter kritik mod nuværende chef

Danske Bank sendte fejlagtige gældssager videre til inkassoselskaber

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere