FinansWatch

Storbankerne i USA advarer om udviklingen

Amerikanske storbanker advarer om lavere netto renteindtægter og flager for, at der kommer nye hensættelser til tab på udlån i tredje kvartal.

Både USA's største bank, JPMorgan Chase, nummer to, Bank of America, og nummer fire, Wells Fargo, har advaret om lavere netto renteindtægter. Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix

Da coronasmitten steg kraftigt i juni og juli i USA, betød det nye nedlukninger i flere delstater, mens forbrugerne blev mere forsigtige. Med udgangen af juli er flere af de støtteordninger, som politikerne vedtog, også udløbet, herunder den forhøjede understøttelse til arbejdsløse.

Og det baggrundsbillede har også ramt de amerikanske banker, fremgår det af en række oplæg på en konference, som er arrangeret af Barclays.

Både USA's største bank, JPMorgan Chase, nummer to, Bank of America, og nummer fire, Wells Fargo, har i løbet af konferencen advaret om lavere netto renteindtægter, mens Citigroup, nummer tre, har flaget for, at der kommer nye hensættelser til tab på udlån i tredje kvartal.

JPMorgan har sænket sine forventninger til nettorenteindtægterne for 2020 med 1 mia. dollar. Den amerikanske storbank forventer dog, at handelsindtægterne omvendt vil stige med 20 pct. i tredje kvartal.

JPMorgan ser nu nettorenteindtægter på 55 mia. dollar i år mod tidligere ventet 56 mia. dollar. Samtidig løftes forventningerne til udgifterne til 66 mia. dollar fra 65 mia. dollar.

Wells Fargo var mandag også ude og sænke sine forventninger til nettorenteindtægterne til 40,5 mia. dollar fra tidligere ventet 41-42 mia. dollar.

Tirsdag har topchef i Bank of America, Brian Moynihan, advaret om, at renteindtægterne i tredje kvartal vil falde med 600-700 mio. dollar, mens handelsindtægterne omvendt vil stige 5-10 pct.

Citigroups finansdirektør Mark Mason fortalte mandag også om nye hensættelser til tab, om end de ses "meningsfuldt lavere" end de 10,5 mia. dollar, banken har hensat efter første halvår.

"Det er i virkeligheden på grund af en langsommere hast i genansættelserne," sagde Mark Mason, ifølge Bloomberg News, med henvisning til, at opsvinget i USA's økonomi bremsede op henover sommeren.

Mens væksten altså er bremset op, så står politikkerne i USA helt stille i forhold til yderligere stimulus af økonomien. Efter tre hjælpepakker på samlet 3300 mia. dollar, er der stor uenighed mellem Republikanerne og Demokratener, som ønsker en stimuluslov på henholdsvis 1000 mia. dollar og 3400 mia. dollar.

På børsen er der kontant afregning over for bankerne. JPMorgan bakker med 2,6 pct., mens Citigroup smider 4,7 pct. efter et fald mandag på 5,6 pct. Bank of America taber desuden 1,8 pct., mens Wells Fargo dog stiger 0,5 pct.

Citigroup er ekstra hårdt ramt, fordi koncernen har udsigt til, at de finansielle myndigheder vil gå bankens risikostyring efter i sømmene. Det sker blandt andet efter, at banken ved en fejl har udbetalt 900 mio. dollar til en række finansielle aktører.

JPMorgan sænker også sine forventninger til nettorenteindtægterne

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere