FinansWatch

CEO i Codan: Forsikringsbranchen halter efter bankerne på regulering og samfundsansvar

Årets Finansvirksomhed: Adm. direktør for Codan i Danmark, Christian Baltzer, havde knapt sat sig til rette i direktørstolen, før coronakrisen lammede samfundet. Se videointerview med Christian Baltzer, der fortæller om sin første tid som topchef og om forsikringsbranchens samfundsansvar.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Den aktuaruddannede topchef i Codan, Christian Baltzer, mener, at forsikringsbranchen kan lære af bankerne, når det gælder regulering og samfundsansvar. Det fortæller den nytiltrådte direktør for Codan i et videointerview med FinansWatch.

Christian Baltzers cv vidner om en lang karriere i forsikring, der blev afbrudt af et år som finansdirektør i landets største bank.

"Compliance-delen og hele det regulatoriske område stod rigtig højt på agendaen i Danske Bank. Det tror, jeg det gør for rigtig mange banker, og der kan jeg se, at forsikringsbranchen nok er lidt bagud i forhold til de områder," siger han.

"Hvad det er for en samfundsrolle, man har som finansiel virksomhed? Det har jeg fået langt mere indsigt i, men også respekt for i min tid i Danske Bank. Jeg tager en masse læringer med mig derfra."

Christian Baltzer tiltrådte som CEO i Codan 1. februar. Den første måned gik med et utal af kaffemøder med medarbejdere fra hele organisationen, og den investering gav et stærkt afsæt, da coronakrisen ramte samfundet og Codan.

"Jeg brugte meget tid på kaffemøder inden coronakrisen. Det betød, at jeg kunne være mere digitalt nærværende."

"Synligheden og forståelsen for, hvad jeg er, og hvad jeg står for, er nok højere nu, end hvis der ikke havde været en coronakrise," siger Christian Baltzer i et videointerview med FinansWatch i anledning af Årets Finansvirksomhed.

Mødefrekvensen med lederteamet er blevet skruet i vejret, og hver uge sender Christian Baltzer en video afsted til samtlige medarbejdere i Codan.

Se hele interviewet med Christian Baltzer her:

 

Årets Finansvirksomhed 2020 i kategorierne bank, forsikring og pension bliver kåret torsdag den 4. juni i et samarbejde mellem FinansWatch og EY. Vinderne vil blive offentliggjort her på FinansWatch.

Samtidig udgives rapporten Årets Finansvirksomhed. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat. Læs mere om FW Insight her: https://insight.finanswatch.dk/

På grund af corona-situationen afholdes der i år ikke en fysisk konference og prisoverrækkelse. Men vi vender stærkt tilbage i 2021.

Læs nedenfor hvilke selskaber, der vandt priser sidste år.

Her er vinderne af årets Finansvirksomhed 2019

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs