FinansWatch

Medie: Bank i milliardsvindelsag skal sælges for at hive millioner tilbage til Danmark

Den tyske bank, som netop har fået en bøde på 110 mio. kr. for at deltage i bedrageri mod den danske stat, skal sælges for at sikre, at Danmark kan hive de tabte millioner tilbage til statskassen. Det skriver DR.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tyske North Channel Bank, som ved Retten i Glostrup i dag modtag en bøde på 110 mio. kr. for bankens rolle i bedrageriet mod den danske stat i den såkaldte udbytteskattesag, skal sælges.

Det erfarer DR Nyheder, der oplyser, at der er indgået en aftale mellem bl.a. Skattestyrelsen og banken. Aftalen indebærer, at banken skal sættes til salg med henblik på at få de tabte millioner tilbage til den danske stat, skriver DR.

Udover at ramme de danske skatteydere, har udbyttesagen også ramt belgiske borgere. Derfor har parterne aftalt, at 86 pct. af provenuet fra salget skal sende til Danmark, mens 14 pct. skal gå til den belgiske statskasse.

"Med dagens afgørelse er vi kommet et stort skridt videre i retning mod at sikre bankens overlevelse og dermed mere end 50 arbejdspladser for mennesker, som ikke har haft noget med de omtalte aktiviteter at gøre," siger Gunnar Volker, adm. direktør for North Channel Bank, til DR.

North Channel Banks nuværende ledelse, der ikke selv har deltaget i bedrageriet, erkendte tidligere i dag, mandag, ved retten, bankens rolle i sagen.

Banken får bøden for at have medvirket til, at der uberettiget blev udbetalt ca. 1,1 mia. kr. fra den danske statskasse, hvilket banken tjente 55 mio. kr. på i bl.a. gebyrer.

Afgørelsen mod North Channel Bank er den første i hele udbytteskattesagen, hvor den danske stat er blevet bedraget for et tocifret milliardbeløb ved uberettiget udbetaling af udbytteskat.

Sagen om svindel med udbytteskat mod Danmark, der har kostet skatteyderne mindst 12,7 mia. kr.

Tysk bank får trecifret millionbøde for medvirken i sag om udbytteskat

Sådan blev statskassen snydt for milliarder

Medie: Finanshus erkender forkert udstedelse af skatteblanketter i udbyttesag

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere