FinansWatch

Trump vil svare igen over for Kina senere fredag: Aktierne falder

På twitter oplyser den amerikanske præsident, at han i eftermiddag amerikansk tid vil respondere på de toldinitiativer, som Kina tidligere på dagen varslede som gengældelse mod tidligere annoncerede amerikanske toldmure.

Donald Trump har fredag - igen - for alvor fået gang i tasterne på Twitter, hvor han fortæller, at han i eftermiddag amerikansk tid vil respondere på de toldinitiativer, som Kina tidligere på dagen varslede som gengældelse mod tidligere annoncerede amerikanske toldmure.

Meldingen har lagt pres på de amerikanske aktier, som efter en negativ åbning ellers lige havde kæmpet sig i plus. Ved 17.35-tiden ligger det brede S&P 500-indeks nede med 1,5 pct.

"Vores fremragende amerikanske selskaber er hermed beordret til straks at kigge efter alternativer til Kina, inklusiv at bringe vore selskaber HJEM og producere vores produkter i USA. Jeg vil svare på Kinas tariffer denne eftermiddag. Dette er en stor mulighed for USA," tweetede den amerikanske præsident fredag eftermiddag dansk tid.

Fra Kina forlød det tidligere fredag, at landet vil indføre told på 5-10 pct. på amerikanske varer for yderligere 75 mia. dollar som en gengældelse af amerikanernes told på varer, som importeres fra Kina .

Tolden indføres i to etaper henholdsvis 1. september og 1. december.

Ifølge det kinesiske medie Xinhua varsler Kina også en told på 25 pct. på amerikanske biler fra 15. december, og sojaimporten fra USA pålægges ekstra 5 pct. i told.

De varslede kinesiske toldstigningerne spejler timingen for den told på 10 pct., som amerikanerne har varslet på kinesiske varer for næsten 300 mia. dollar.

Donald Trump slår dog fast, at USA i hans optik har mistet billioner af dollar i en uretfærdig handel med Kina over mange år.

"De har stjålet vores intellektuelle rettigheder svarende til hundredvis af milliarder dollar om året og ønsker at fortsætte. Det vil jeg ikke lade ske! Vi har ikke brug for Kina, og helt ærligt, vi ville klare os meget bedre uden dem," lød det fra Trump, som samtidig i et tweet beordrede de store amerikanske pakkeselskaber at stoppe pakker med præparatet Fentanyl fra Kina, der ifølge Trump dræber 100.000 amerikanere om året.

Fentanyl er et syntetisk smertestillende middel og er ifølge Wikipedia 100 gange mere potent end morfin.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs