FinansWatch

Historisk lav rente: Japanerne fortsætter storindkøb af dansk realkredit

I de senere par år er japanske institutionelle investorer og storbanker valfartet til Danmark for at købe fastforrentede danske realkreditobligationer. Den samlede ejerandel har rundet 10 pct. af udstedelserne. Forklaringen er nogle helt særlige vilkår på det globale rentemarked, der ikke efterlader mange alternativer for japanske penge.

Foto: Colourbox

Mens Nykredit og Totalkredit har åbnet endnu et kapitel i rekordbøgerne med faldende renter, er der ingen bekymring over køberfeltet til den nye 1,5 pct.-obligation, fastforrentet og uden afdrag. En relativt ny, kapitalstærk køber har meldt sin ankomst. Den marginale investor på markedet for danske, konverterbare realkreditobligationer er en pensionskasse eller en storbank med hovedsæde i Japan. Men hvorfor er japanerne egentlig så begejstrede for fastforrentede boliglån fra Danmark? FinansWatch går bag om historien om den massive kapitalstrømning af kapital fra Solens Rige.

Først et overblik.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs