FinansWatch

Nu kan bankkunder blokere for gambling og druk på mobilen

En britisk bank lancerer ny knap i mobil-appen, som blandt andet skal afhjælpe folks alkohol- og spilafhængighed.

Foto: Lars Nybøll, Jyllands-Posten

Nu kan kunder i den britiske bank, Barclays, blokere bestemte former for betalinger med det formål at give folk kontrol over forbrug og afhængighed. Det skriver Theguardian.com.

Banken har lanceret en knap i sin mobil-app. Betalinger, der falder inden for kategorien "slukket", afvises automatisk. Det kan for eksempel være med til at afhjælpe kunders spil-problemer, da brugerne kan blokere deres forbrug af spilbutikker og online spillesider. Det samme gælder forbrug på pubs, barer, i supermarkeder og på websites med premium-abonnementer.

Funktionen vil være tilgængelig for bankens kunder, der har bankens mobil-app og debitcard. Snart vil den også blive tilgængelig for bankens kunder med kreditkort, skriver mediet.

Bankens initiativ er blandt andet bygget på forskning fra det britiske Penge- og mentalsundhedspolitiske institut og en fond ved navn Money Advice Trust, der har identificeret de typer kunder, der ville have gavn af initiativet. Det gælder blandt andet mennesker med psykiske problemer og afhængighed, og de kunder, der sætter sin lid til, at en forvalter tager sig af deres økonomi. 

Nordea foretager organisationsændringer: Julie Galbo i spidsen for ny enhed

Apple Pay indgår samarbejde med endnu en bank i Danmark  

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs