FinansWatch

Nye ændringer i finanssektorens outsourcing-regler kan blive udskudt

Det var meningen, at den finansielle sektor ville blive underlagt nye ændringer i outsourcing-reglerne i starten af årsskiftet. Men det kommer måske ikke til at ske.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Det var meningen, at den danske outsourcing-bekendtgørelse fra det nye års begyndelse ville blive underlagt nye europæiske anbefalinger. Det vil betyde, at der bliver indført nogle ændringsregler i forhold til cloud outsourcing for en finansiel virksomhed, men det er ikke sikkert, at regelværket er klar til den tid.

Cloudcomputing eller cloud outsourcing handler om, at have noget data, som ligger i en 'sky'. Der er ikke tale om, at dataen svæver rundt i luften, men at der er flere datacentre, som kan give adgang til en virksomheds data. Dermed kan data fra en virksomhed ligge på flere servere, og ikke kun på én server, som den for eksempel gjorde før i tiden.

De nye regler på området stiller krav til, hvad en kontrakt skal indeholde, hvis man som finansiel virksomhed laver aftaler med en såkaldt cloud-leverandør, som leverer de former for it-services. De nye retningslinjer kommer til at indeholde en minimumsliste over, hvad en outsourcing-aftale skal indeholde i forbindelse med cloudcomputing. Reglerne vil gælde alle finansielle virksomheder, som er underlagt European Banking Authoritys tilsynsmyndighed.

Det var planen, reglerne skulle træde i kraft i starten af året, men nu kan de risikere at blive udskudt.

På tirsdagens konference om cloud computing i den finansielle sektor arrangeret af FinansWatch, Relevent og Camphausen|Co, fortalte René Bergmann, kontorchef i kontor for it-sikkerhed i Finanstilsynet, at man "ikke er helt sikker på," om de nye ændringsregler er klar første januar.

Den 22. juni 2018 blev et sæt retningslinjer for finansielle virksomheders outsourcing sendt i høring. Efter høringen er der ifølge Finanstilsynet kommet nogle spørgsmål op. Blandt andet om man vil gå i dialog omkring nogle af ændringsreglerne, og derfor forventer tilsynet ikke at være klar til 1. januar.

Den nye bekendtgørelse kommer overordnet til at ligne retningslinjerne fra høringen, ifølge Réne Bergmann.

"Det er nogle ganske få ændringer i den endelige bekendtgørelse, men essensen er det samme," lød det fra René Bergmann.

Forsikringsselskab modtager påbud efter inspektion

Advokat om nye dataregler: Jeg har sgu aldrig set noget lignende

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs