FinansWatch

"Skattelyfri" kommune vil forsøge at påvirke Goldman Sachs med aktivt ejerskab

Aarhus kommune har en ambition om at være en såkaldt "skattelyfri" kommune, men har alligevel aktier i virksomheder som Goldman Sachs, der er sat i forbindelse med brug af skattely. Kommunen vil forsøge at påvirke selskabet via aktivt ejerskab i stedet for at sælge aktierne, lyder det.

Foto: Casper Dalhoff/Polfoto/Arkiv

Aarhus kommune har vedtaget, at man vil være en såkaldt "skattlyfri kommune."

Men hos Radio24syv lød det dog fredag morgen, at kommunen ikke vil forsøge at sælge kommunens aktier i virksomheder, der er forbundet med skattely, som for eksempel kommunens investering i Goldman Sachs. I stedet vil kommunen forsøge at drive aktivt ejerskab i de pågældende virksomheder og derved presse kommunens kapitalforvalter til at være med til at påvirke virksomhederne. Det fortalte Peter Pedersen, økonomidirektør i Aarhus kommune, til Radio24syv.

En aktindsigt foretaget af Radio24syv viser, at Aarhus kommune samlet ejer aktier for et tocifret millionbeløb i virksomheder, der er blevet sat i forbindelse med skattely - herunder investeringer i investeringsbanken Goldman Sachs.

Goldman Sachs stiftede år tilbage en række selskaber i Luxembourg og i skattelyene Cayman Islands og Delawaere og gjorde det blandt andet muligt for banken at føre udbytte fra sin investering i Dong Energy - nu Ørsted - ud af Danmark uden at betale skat.

ATP køber Dong-aktier via skattely

Avis: ATP skal købe Dong-aktier i skattely 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs