FinansWatch

Minister afviser at lade Nationalbanken stå for statens betalinger

Der er ikke mulighed for, at Nationalbanken kan tilbyde staten den samme finansielle service, som i dag er overladt til Danske Bank, der har vundet udbuddet som statens bankforbindelse. Det fortalte innovationsminister, Sophie Løhde, på samråd onsdag efter spørgsmål fra Enhedslisten.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Staten valgte tidligere på året Danske Bank som bankleverandør i et offentligt udbud, og det har skabt en del debat efter Danske Banks hvidvasksag. Det fik Folketingets Finansudvalg til at indkalde Venstres innovationsminister, Sophie Løhde, til et samråd onsdag, som netop handlede om Danske Bank som statens bankforbindelse.

Her spurgte erhvervsordfører i Enhedslisten, Rune Lund, om der var nogen mulighed for, at Nationalbanken eller en anden offentlig virksomhed kunne tilbyde staten, regioner og kommuner den finansielle service, som i dag overlades til kommercielle banker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs