FinansWatch

Briter skal udpege afdød videnskabsmand som ansigt på ny 50-pundseddel

Videnskabsmanden, der skal pryde den nye pengeseddel, skal være britisk og død. Fysikeren Stephen Hawking og Ada Lovelace, en matematiker fra 1800-tallet, er frontløbere til at blive ansigtet på den nye 50-punds plastikseddel.

Bank of England skal til at producere nye 50-pundsedler med nyt motiv. | Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

Bank of England, den britiske nationalbank, har bedt offentligheden om at udpege en videnskabsmand, som skal være ansigtet på landets nye 50-pundseddel. Det skriver The Guardian.

Videnskabsmanden skal være britisk og død, da dronningen er den eneste levende person, der er at finde på en pengeseddel fra den britiske nationalbank. Til gengæld er der frit valg, om personen skal være mand eller kvinde. Dog er ingen kvinde nogensinde valgt til at pryde bagsiden af en ​​50-pundseddel, og derfor forventes banken at komme under pres for at vælge en.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs