FinansWatch

Danske Bank slår rival på flere parametre med nyt regnskab

Selv om Danske Bank er tynget af den verserende hvidvasksag, klarer banken sig på en række nøgleposter sig bedre end rivalen Nordea, skriver Børsen.

Foto: PR Danske Bank

Til trods for at Danske Bank er hårdt ramt imagemæssigt som følge af sagen om massiv hvidvask i bankens estiske filial, så klarer banken sig bedre end ærkerivalen Nordea på en stribe nøgleparametre. Det skriver Børsen.

Avisen refererer, at banken i årets første tre kvartaler leverer over Nordea, når det gælder udlånsvækst samt i udviklingen for nettorenteindtægterne  og i nettogebyrindtægterne.

"Vi er udfordret af, at vores handelsindtægter falder, og vi har en donation på 1,5 mia. kr. Men der er underliggende vækst i vores grundliggende bankforretninger," siger Jesper Nielsen, fungerende adm. direktør i Danske Bank, men henvisning til bankens donation, der skal understøtte bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansering.

Otto Friedrichsen, aktiestrateg ved Formuepleje, påpeger dog, at nok kører Danske Bank driftsmæssigt fornuftigt, men der er ingen, der endnu kender konsekvenserne af hvidvasksagen, som kan udløse massive bøder til banken, hvilket han betegner som en "mørk sky" over banken.

Danske Bank har mistet 10.000 bankkunder i Danmark på et år

Realkredit Danmark klar til kamp selvom konkurrent har fart på

Bankforsker har svært ved at se "nyhedsværdi" i granskning af bankordning

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs