Aktieanalytiker om påbud til Jyske Bank: Påbud er proceskritik og ikke så alvorlig

Jyske Bank har i dag fået et påbud fra Finanstilsynet angående hvidvask. Påbuddet handler om proceskritik. "Det skal man ikke tage så alvorligt," vurderer aktieanalytiker i Sydbank.
AF RITZAU FINANS

Det giver ikke sved på panden, at Jyske Bank har fået et påbud af Finanstilsynet efter en hvidvaskinspektion - i hvert fald ikke hos aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

"Det tager jeg helt roligt, og man må forvente, at det også vil ramme andre banker. Hvidvask skal bekæmpes for enhver pris, men det er i praksis komplekst. Der kan være noget miskommunikation mellem bankerne og tilsynet, og det kan give anledning til påbud i ny og næ."

"Man kan kalde det proceskritik. Det skal man ikke tage så alvorligt," vurderer han.

Efter at Jyske Bank tirsdag morgen havde offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal, fortalte direktør Anders Dam i et interview med Børsen, at han er sikker på, at banken kommer til at få kritik af Finanstilsynet for håndtering af hvidvask.

Senere på dagen oplyste banken i en meddelelse til fondsbørsen, at Finanstilsynet sidste år gennemførte en hvidvaskinspektion, og at banken siden har været i dialog med tilsynet. I et udkast til en rapport herfra er hverken bødeforlæg eller politianmeldelse nævnt.

"Der er skrappe krav til, hvor bankerne i den daglige drift skal holde øje med hvidvask. De krav skal man selvfølgelig leve op til, men det er svært for bankerne at vide, præcis hvordan det skal implementeres, så Finanstilsynet er tilfreds, samtidig med at det bliver gjort effektivt."

I den proces må man forvente, at Finanstilsynet en gang imellem vil komme påbud til bankerne, siger analytikeren.

Jyske Bank-aktien falder ved 15-tiden med 13 pct. til 255,40 kr. Den er at finde nederst i C25-indekset, der samlet set falder med 1,3 pct.

Jyske Bank har i dag modtaget et påbud angående hvidvask af Finanstilsynet.

Nu oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse, at påbuddet er proces-kritik, og at det ikke er så alvorligt, men at man forventer, at der vil komme påbud til andre banker også.

Jyske Bank får påbud angående hvidvask

Jyske Banks aktie fortsætter markant dyk efter regnskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også