FinansWatch

Bagmandspolitiet: Kriminelle førte over 300 mio. kr. gennem dansk Nordea-filial

Ifølge Bagmandspolitiet kørte kriminelle 322 mio. kr. gennem Nordeas nu lukkede afdeling for internationale kunder på Vesterbro i København. Det skriver Finans.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

SØIK, også kendt som Bagmandspolitiet, har i gennem flere år forsøgt at gennemføre en straffesag mod en russer og et selskab i Belize som følge af hvidvask af 322 mio. kr. via konti i Nordeas nu lukkede afdeling for internationale kunder på Vesterbro i København. Det skriver Finans.

Hvidvaskningen skulle være sket i perioden 2010-2013. Ifølge Bagmandspolitiet var en arbejdsløs estisk kvinde indsat som stråmandsdirektør i selskabet, hvis post blev sendt til en postboksadresse i Skt. Petersborg. Alligevel åbnede Nordea de pågældende konti, hvilket ifølge Jakob Dedenroth Bernhoft, direktør i Revisorjura, rejser spørgsmål ved, om banken har overholdt sine forpligtelser i henhold til hvidvaskreglerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs