Crowdlending vinder frem som alternativ investeringsmulighed

Danske crowdlending-platforme oplever en stigende interesse fra investorer, som leder efter alternativer til aktier og lave renter på obligationer. Markedet herhjemme halter dog stadig efter udlandet.
Foto: /ritzau/Lærke Posselt
Foto: /ritzau/Lærke Posselt

Et stigende antal private investorer låner direkte ud til virksomheder gennem en af Finanstilsynets godkendte låneplatforme. Investeringen falder ofte i virksomheder, som enten ikke kan få eller ønsker bankinvestering.

Det skriver Finans.

Markedet herhjemme, og i Europa generelt, er dog stadig relativt lille sammenlignet med USA, hvor crowdfunding er meget populært. At crowdfunding nu ser ud til at vinde frem i Danmark er dog ikke ensbetydende med, at det er blevet folkeeje.

"Investorerne er primært erfarne private investorer, som selv vil passe deres investeringer. De opnår typisk en væsentligt højere rente end på obligationer og mindre volatilitet end på aktier," fortæller Henrik Vad, stifter af Flex Funding.

Flex Funding har i årets første fem måneder formidlet lån for 18 mio. kr. mod 11 mio. kr. i samme periode sidste år. Den anden større danske platform Lendino fortæller, at investorerne typisk skyder 58.000 kr. ind i snit, som spredes over flere investeringer.

Nordea Ejendomme sætter fokus på projektudvikling 

Investorer trækker støtten til rigmandsfonden Mayday 

Investeringsfond vil finde yngre investorer gennem crowdfunding

Finanslobby ser både plusser og minusser i crowdfunding-forslag fra EU 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også