FinansWatch

Crowdlending vinder frem som alternativ investeringsmulighed

Danske crowdlending-platforme oplever en stigende interesse fra investorer, som leder efter alternativer til aktier og lave renter på obligationer. Markedet herhjemme halter dog stadig efter udlandet.

/ritzau/Lærke Posselt
Foto: /ritzau/Lærke Posselt

Et stigende antal private investorer låner direkte ud til virksomheder gennem en af Finanstilsynets godkendte låneplatforme. Investeringen falder ofte i virksomheder, som enten ikke kan få eller ønsker bankinvestering.

Det skriver Finans.

Markedet herhjemme, og i Europa generelt, er dog stadig relativt lille sammenlignet med USA, hvor crowdfunding er meget populært. At crowdfunding nu ser ud til at vinde frem i Danmark er dog ikke ensbetydende med, at det er blevet folkeeje.

"Investorerne er primært erfarne private investorer, som selv vil passe deres investeringer. De opnår typisk en væsentligt højere rente end på obligationer og mindre volatilitet end på aktier," fortæller Henrik Vad, stifter af Flex Funding.

Flex Funding har i årets første fem måneder formidlet lån for 18 mio. kr. mod 11 mio. kr. i samme periode sidste år. Den anden større danske platform Lendino fortæller, at investorerne typisk skyder 58.000 kr. ind i snit, som spredes over flere investeringer.

Nordea Ejendomme sætter fokus på projektudvikling

Investorer trækker støtten til rigmandsfonden Mayday

Investeringsfond vil finde yngre investorer gennem crowdfunding

Finanslobby ser både plusser og minusser i crowdfunding-forslag fra EU

Forsiden lige nu

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag

Det er dybt alvorligt, at australske Macquarie er involveret i udbytteskattesagen. Sådan lyder det fra et bestyrelsesmedlem i pensionskassen PKA, der købte TDC sammen med den australske investeringsbank i starten af året. Macquarie havde sandsynligvis været udelukket som samarbejdspartner i dag, siger han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere