FinansWatch

Ny lov virker: Stadig flere pengetjenester melder sig i kampen om bankernes kunder

Antallet af banktjenester fra fintechselskaber, der ser dagens lys og dermed udfordrer bankernes traditionelle forretning, vokser støt ovenpå ny lov, der trådte i kraft ved årsskiftet.

/ritzau/AP/Shizuo Kambayashi
Nye fintech-virksomheder, bejler til danskerne med services, der udfordrer de eksisterende bankers forretning. Foto: /ritzau/AP/Shizuo Kambayashi

Siden 1. januar i år har det med vedtagelsen af Lov om betalinger været muligt for danskerne at lade tredjeparter hente og bearbejde deres bankdata med henblik på at få blandt andet billigere bankprodukter, lettere betalinger og smartere betalingskort.

Og det er der stadig flere, der gør, for med den nye lov er antallet af nye danske såvel som internationale services på det danske marked kun gået én vej – og det er fremad.

Det skriver Finans.

”Der sidder lige nu 170 entreprenører og 50 virksomheder her og arbejder på nye services og løsninger. Samtidig ser vi store udenlandske services gå ind i Danmark. I denne uge launchede britiske Revolut med 1,5 mio. brugere muligheden for at betale i udlandet uden valutatillæg. Svenske Tink er også på vej ind i Danmark,” siger Thomas Krogh Jensen, direktør for Copenhagen Fintech til Finans.

De nye services fungerer typisk ved, at brugeren downloader en app til sin telefon, via hvilken de nye tjenester kan regne på for eksempel budgetter og forbrug, indhente priser fra konkurrerende banker, betale regninger eller sælge billige kortbetalinger.

Det er ifølge Troels Holberg, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, med til at ”disrupte bankerne” og give forbrugerne adgang til billigere og bedre løsninger. Han hilser derfor de nye bejlere til de danske bankkunder velkommen, skriver Finans.

Spar Nord ser potentiale i samarbejde med nye fintechselskaber

Stor bank mister innovationschef til fintech

Forsker til bankerne: Husk de ældre i digitalt kapløb

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere