FinansWatch

Dansk bank adresserer hvidvask-sag i brev til aktionærer

Danske Banks topledelse bedyrer i et brev til aktionærerne, at man tager hvidvask og sagen vedrørende bankens estiske fillial meget alvorligt.

Danske Bank omtaler ikke pengeinstituttets estiske hvidvask-sag i det nyligt udsendte årsregnskabet for 2017. Bankens topledelse har i stedet sendt et brev til investorerne, hvor man over for aktionærene slår fast, at man tager sager om hvidvask meget alvorligt.

Det skriver Berlingske Business.

Sagen blev allerede kendt for koncernbestyrelsen i Danske Bank i 2014, hvor en whistleblower slog alarm, men først efter en række artikler i Berlingske i 2017 valgte Danske Bank at lavere en intern undersøgelse.

"I løbet af året blev der stillet alvorlige spørgsmål ved begivenheder, der fandt sted i den nu afviklede "non-resident"-portefølje i filialen i Estland i perioden fra 2007 til 2015. Det tyder på, at filialen i Estland kan have været misbrugt til hvidvask. Både bestyrelsen og direktionen tager dette meget alvorligt," lyder det i brevet fra bestyrelsesformand Ole Andersen og adm. direktør Thomas Borgen til aktionærerne.

I årsregnskabet lyder det med afsæt i analysen, at banken i forbindelse med svindlen ikke har været tilstrækkelig effektiv til at fohindre, at den estiske afdeling kunne bruges til hvidvask.

Fogh træder ind i bestyrelse for omstridt lettisk bank

Finanslobby ser positivt på mulig hvidvaskregulering af krytovalutaer

Nets betaler ulovlige gebyrer tilbage til 4000 forbrugere

Fransk politi frafalder sigtelse mod Danske Bank

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere