FinansWatch

Dansk bank adresserer hvidvask-sag i brev til aktionærer

Danske Banks topledelse bedyrer i et brev til aktionærerne, at man tager hvidvask og sagen vedrørende bankens estiske fillial meget alvorligt.

Danske Bank omtaler ikke pengeinstituttets estiske hvidvask-sag i det nyligt udsendte årsregnskabet for 2017. Bankens topledelse har i stedet sendt et brev til investorerne, hvor man over for aktionærene slår fast, at man tager sager om hvidvask meget alvorligt.

Det skriver Berlingske Business.

Sagen blev allerede kendt for koncernbestyrelsen i Danske Bank i 2014, hvor en whistleblower slog alarm, men først efter en række artikler i Berlingske i 2017 valgte Danske Bank at lavere en intern undersøgelse.

"I løbet af året blev der stillet alvorlige spørgsmål ved begivenheder, der fandt sted i den nu afviklede "non-resident"-portefølje i filialen i Estland i perioden fra 2007 til 2015. Det tyder på, at filialen i Estland kan have været misbrugt til hvidvask. Både bestyrelsen og direktionen tager dette meget alvorligt," lyder det i brevet fra bestyrelsesformand Ole Andersen og adm. direktør Thomas Borgen til aktionærerne.

I årsregnskabet lyder det med afsæt i analysen, at banken i forbindelse med svindlen ikke har været tilstrækkelig effektiv til at fohindre, at den estiske afdeling kunne bruges til hvidvask.

Fogh træder ind i bestyrelse for omstridt lettisk bank

Finanslobby ser positivt på mulig hvidvaskregulering af krytovalutaer

Nets betaler ulovlige gebyrer tilbage til 4000 forbrugere

Fransk politi frafalder sigtelse mod Danske Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere