FinansWatch

Kunder og ansatte raser mod Nordea

Nordeas ledelse har tiltrukket sig en proteststorm fra både kunder, aktionærer og selv medarbejdere, skriver det svenske nyhedssite E24.se i dag.

Årsagerne til protesten, der nu har manifesteret sig i facebookgruppen "Protestera mot Nordea" er flere, men den seneste uges nyheder omkring købet af den 18,5 mio. kr. dyre luksuslejlighed til den danske topchef toppet med oplysning omkring hans ekstraordinære pensionsaftale har skabt røre blandt interessenterne i lyset af koncernens tidligere udmeldte spareplan.

Nordea køber luksuslejlighed til dansk topchef 

Björn Wahlroos hældte dog yderligere benzin på bålet med en kommentar i sidste uge til protesterne mod frynset til topchefen om, at han gerne hævede lønnen til topchefen, så han kunne købe flere etager.

Det skriver det svenske nyhedssite E24.se i dag.

Kendiskunde smækker med døren i Nordea

Vil lukke konti

En af bankens kunder er blevet så oprørt over ledelsens handlinger og udtalelser, at vedkommende har oprettet en gruppe på Facebook, hvor formålet er, at gruppens medlemmer skal lukke deres konti og forbindelser med banken i protest over den uansvarlige opførsel.

En af kunderne skriver ifølge E24.se på facebook-gruppens side

"Godsherrernes grådighed"

"Sandheden er, at Nordea ligesom andre banker kun lever af den kapital, der investeres i konti og depoter hos banken. Det betyder, at den egentlige magt ligger i den indsatte kapital og dennes ejere, ikke hos ejerne af banken."

Lige så ses misfornøjelsen med ledelsens ageren hos bankens ansatte, hvor en person der identificerer sig selv som langvarig ansat ifølge E24.se beretter:

"Det er svært nu... Har arbejdet i banken i næsten 40 år og nu sidder jeg og regnet på, hvad jeg vil få i pension, hvis jeg mod forventning skulle beholde mit job et stykke tid endnu. Det er ingen sjov læsning, ved ikke om jeg kan blive boende i min lejlighed, så jeg føler mig virkelig snydt af "godsherrernes" grådighed. Håber, at du (Torbjörn Isacson, red.) fortsætter med at arbejde videre i dette og kan vise medierne, at den "normale" bankansatte er en lavtlønnet sædvanlig lønmodtager, som ikke nyder godt af store bonusser og fine lejligheder."

Facebook-gruppen kan findes ved at følge dette link.

Nordea fyrer op til 650 i Danmark 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs