FinansWatch

Børsmæglere: Nykredit overhaler Nordea på markedsandele

Opgørelse af børsmæglernes handelsvolumen i oktober viser, at Danske Bank stadig holder førertrøjen, mens det mest interessante er, at Nordeas vante andenplads er overtaget af Nykredit.

Danske Banks børsmæglere stod i oktober for 11,46 pct. af aktiehandlen på NASDAQ OMX København målt i kroner og beholdt derved førstepladsen. På de øvrige toppladser er der dog rykket meget rundt i oktober, viser opgørelsen fra Fondsbørsen.

Nordea, der normaltvis indtager en andenplads, er røget ned på en tredjeplads med bare 7,68 pct. af handlen. Andenpladsen er i stedet overtaget af Nykredit, der følger godt efter Danske Bank med 11,24 pct.

Jyske og SEB ud

Jyske Bank og SEB er røget helt ud af handelstoppen, mens Arbejdernes Landsbank til gengæld er dukket op som ny spiller i top 10.

Aktiehandelen på NASDAQ OMX København faldt i oktober til en gennemsnitlig daglig handel på DKK 2,28 mia. fra en gennemsnitlig daglig handel på DKK 2,55 mia. i september 2011. Gennemsnitlig daglig handel i de foregående 12 måneder var på DKK 3,38 mia.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs