FinansWatch

Aktionærforening overvejer sag mod staten

Dansk Aktionærforening overvejer at føre sag om Amagerbanken mod staten.

Foto: Nikolaj Svennevig

Dansk Aktionærforening går med overvejelser om at sagsøge staten i forbindelse med Amagerbankens krak. Det fremgår af en kommentar fra foreningens direktør, Charlotte Lindholm, efter at Rigsrevisionen har konkluderet, at Finanstilsynet bærer ansvaret for, at Amagerbanken fik statsgaranterede lån på et for spinkelt grundlag.

"Statens rolle er absolut fortsat interessant i overvejelserne om en eventuel retssag og erstatning til de aktionærer, der uden at kende det fulde billede blev besnakket til at lægge flere penge i dødssejleren Amagerbanken," skriver Charlotte Lindholm i foreningens nyhedsbrev.

Hun påpeger, at bestyrelsesmedlemmerne i Amagerbanken tilsyneladende ikke havde tegnet forsikring for bestyrelsesansvar, og bemærker, at "staten har dybere lommer", hvis aktionærerne skal gøre sig håb om erstatning.

Samtidig med, at Rigsrevisionen lægger ansvaret for, at Amagerbanken fik en statsgaranti hos Finanstilsynet, frikender den afviklingsselskabet Finansiel Stabilitet, der angiveligt fik besked på at rette ind efter tilsynets vurdering, selvom det var Finansiel Stabilitets opfattelse, at nedskrivningsbehovet i Amagerbanken var langt større.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs