FinansWatch

Regnskab: Sparekassen Østjylland stiler mod solidt år

Sparekassen Østjylland lander på 28,5 mio. kr. før skat for årets første tre kvartaler.

Sparekassen Østjylland har efter tredje kvartal et overskud før skat på 28,5 mio. kr.

Dermed er Sparekassen, der fremadrettet står over for en solid udfordring på kapitalfronten, så småt ved at lukke hullet efter 2010 og 2009, der gav underskud før skat på henholdsvis 11,7 og 152,4 mio. kr.

Farlig kapitalfremtid truer i sparekasse

Det fremgår af en meddelelse fra sparekassen.

”Vi betragter resultatet som rigtig fornuftigt, især set i lyset af, at der har været lavere gebyrindtægter som følge af mindre aktivitet i samfundet. Jeg synes, det er glædeligt, at det er lykkedes at tilpasse vores forretning, så sparekassen nu er på rette vej og igen giver overskud”, skriver adm. direktør Henning Niekrenz i meddelelsen.

Fyring og landbrug

Østjylland fremlægger, som det er reglen for sparekasser, ikke et fuldt detaljeret regnskab for kvartalet, men derimod kun en meddelelse med udvalgte tal.

Man gør blandt andet opmærksom på, at ejendomseksponeringen nu er på 17 pct., mens udlån til landbrugs- og skovbrugssektoren er på 14 pct., hvor landbruget står for ca. 10 pct. med "en god spredning indenfor kvæg-, mark- og svinebrug."

31 pct. af bankens udlån er dermed rettet mod ejendom, landbrug eller skovbrug.

Banken skiller sig i forbindelse med kvartalsregnskabet af med to ud af direktionens tre medlemmer.

Sparekasse skiller sig af med direktører 

 

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs