Avis: Ekspert sår tvivl om bankregnskaber og tilsynet

Johnny Madsen fra Dansk Formue- og Investeringspleje mener, at Max Bank er eksemplet på, at du ikke kan bruge bankernes regnskaber til ret mange ting, skriver Børsen.

Krakket i Næstved er dybt bekymrende - måske mest med hensyn til, hvad der kommer til at ske i de kommende måneder.

Sådan lyder det i dagens udgave af Børsen, hvor Johnny Madsen, direktør i Dansk Formue og Investeringspleje er ude med riven efter både bankerne, bankernes regnskaber og tilsynet.

Spørgsmålet er, hvordan det kan lade sig gøre, at der pludselig nedskrives så meget på nogle udlånsengagementer, som jo har været kendt i længere tid. Max Bank er desværre endnu et eksempel på, at man ikke kan have tillid til den danske banksektor, hvad enten det gælder udarbejdelse af regnskaber eller det førte tilsyn,” siger Johnny Madsen.

Dybere dialog

Formanden for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, afviser, at der er taget for hårdt fat.

“Fjernelsen af egenkapitalen og den ansvarlige kapital er sket under anvendelse af IFRS-reglerne, som er de internationale regnskabs standarder,” siger Henning Kruse Petersen, der ikke ønsker at gå ind i en dybere dialog om det præcise arbejde, Finansiel Stabilitet har foretaget omkring de enkelte udlånsengagementer i Max Bank.

Johnny Madsen fra Dansk Formue- og Investeringspleje peger på, at de meget voldsomme nedskrivninger i weekenden kommer, efter at Finanstilsynet ligeledes har haft hårdt fat i Max Bank i de foregående uger.

Her har Finanstilsynet tvunget banken at sænke vurderingerne af en række ejendomme, som har ligget til sikkerhed for udlånene i den nu krakkede bank.

“Det er åbenlyst, at Finanstilsynet tager betydeligt hårdere fat nu end tidligere. Hvis denne praksis trækkes ned over en række af de øvrige svage banker i Danmark, vil de formentlig også kollapse,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også