Dexia-aktier suspenderet fra børsen

Belgiske myndigheder har krævet storbanken Dexia suspenderet fra børsen efter nyheden om, at banken vil sælge sin Luxemborg-afdeling
Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT, AP
Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT, AP

Den regulære opsplitning af Dexia begyndte at tage form torsdag, da den skrantende fransk-belgiske storbank meddelte, at den var i forhandlinger om at sælge sin Luxemborg-afdeling. Det skriver Financial Times.

Om eftermiddagen torsdag blev bankens aktier således suspenderet midlertidigt fra børsen efter at være faldet endnu 17 pct. til 0,85 Euro.

 Suspensionen skete ifølge Dexia efter anmodninger fra de belgiske myndigheder, og den vil vare indtil mandag.

Søndag skal Dexias bestyrelse mødes i Paris for at finde en gradvis afviklingsplan af den 15-årige bank, der løb ind i fundingproblemer efter interbankmarkedet for kortfristede lån, som den var afhængig af, tørrede ud som konsekvens af urolighederne om de sydeuropæiske gældsproblemer.

Belgiens fungerende regering hælder mod en nationalisering af Dexias belgiske del, mens en alternativ løsningsplan fremsat af aktionærerne er at frigøre den til at være en selvstændig enhed kontrolleret af aktionærerne. Dexia vil dog ikke kommentere på, hvem den var i forhandlinger med.

Flere mener ikke, det er sandsynligt, at Dexia vil haste ud i et brandsalg af sine aktiver.

”Med statsgarantier i ryggen er det ikke så presserende at finde en akut løsning,” sagde en person tæt på processen til Financial Times.

Frankrig og Belgien stiller garanti for Dexia-lån

Dexia atter i kamp for livet 

Premierminister: Dexia bliver splittet i rød og grøn bank

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også