FinansWatch

Alarmerende kapitalflugt til centralbank

Udenlandske indlån i den amerikanske centralbank overstiger nu niveauet efter Lehman Brothers' konkurs. Det er en nøgleindikator på en ny likviditetskrise, skriver The Telegraph.

Centralbanker og offentlige myndigheder placerer enorme summer hos den amerikanske centralbank FED, og oplysninger fra St. Louis-afdelingen viser, at indlån på udenlandske offentlige konti er fordoblet siden årets begyndelse.

Tendensen er dramatisk øget siden udgangen af juli, hvor den sydeuropæiske gældskrise også spredtes til Italien og Spanien.

Tillidstab

”Dette viser et stærkt tab af tillid til de europæiske banker. Centralbankerne er bekymrede over sikkerheden af deres indskud, og de placerer derfor pengene hos FED,” udtaler Simon Ward fra Henderson Global Investors ifølge The Telegraph.

Lars Tranberg fra Danske Bank angiver tillige, at det nu ikke længere er muligt for europæiske banker at funde sig via de traditionelle 6-12 mdr. lån fra de internationale kapitalmarkeder, men at de i stedet er nødsagede til at funde sig via 1-ugers lån grundet den store mistillid til det europæiske bankmarked.

Fundingproblemerne er i tråd med sidste uges advarsel fra IMF-chef Christine Lagarde om, at de europæiske banker muligvis vil få brug for ekstra kapitalindsprøjtning, såfremt den europæiske gældskrise spreder sig yderligere.

Valutafond og ECB i slagsmål om bankers kapitalbase

Banker filtret ind i eurokrise

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs