FinansWatch

Mænd i finansjob svindler mest

Når virksomheder udsættet for økonomisk kriminalitet er det i langt de fleste tilfælde en mand, der står bag. Oftest arbejder han i en finansafdeling.

KPMG har undersøgt 348 svindelsager verden over og er kommet frem til, at det i 87 pct af tilfældende er en mand, der står bag. I mere end en tredjedel af sagerne har han et job i det mellemste eller øverste ledelseslag - oftest i en finansafdeling. Det skriver Børsen.

KMPG peger desuden på, at manden oftest er mellem 36 og 45 år. Typisk er det privatøkonomiske problemer, der sætter svindelnumrene i gang - eller bare god gammeldags grådighed.

"Det er typisk grådighed eller privatøkonomisk ulykke, der motiverer folk. Folk har svinget sig op i et forbrugsmønster, som er stadig mere krævende, og som de ikke kan opretholde, og så bliver man let fanget i en spiral med skiferie, sommerferie, fladskærme, computere til ungerne og dyre konfirmationer. Når det så ikke længere kan finansieres af øget låntagning i privat ejendom, som vi har set i nogle år. så bliver man mere motiveret for at begå besvigelser," siger Torben Lange, leder af KPMGs danske afdeling for økonomisk kriminalitet til Børsen.

Ifølge KPMG koster en svindelsag gennemsnitligt en europæisk virksomhed 4,6 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs