FinansWatch

Norske banker vil sammenlægge betalingssystemer

DNB, Eika Alliancen, Sparebank 1-gruppen og flere andre banker er blevet enige om at kombinere de forskellige led i betalingskæden i Norge for at forberede sig på den internationale konkurrence. Det skriver Finextra.

Rune Bjerke, adm. direktør i DNB, der sammen med flere norske banker er blevet enige om at sammenlægge flere led i betalingskæden. | Foto: PR-foto: Olav Mellingsæter/DNB

Nu gør de norske banker sig for alvor klar til, at udenlandske konkurrenter på et tidspunkt kommer til Norge. DNB, Eika Alliancen, Sparebank 1-gruppen og flere andre banker er blevet enige om at sammenlægge betalingsløsningen Vipps, Bankaxept og Bank ID, Norges svar på nem ID. Sådan skriver Finextra på baggrund af en artikel fra Reuters.

Bankerne sammenlægger de forskellige led i betalingskæden for at forbedre produktudbydelsen og forberede sig på konkurrencen fra de globale teknologigiganter som f.eks. Facebook og Apple, skriver Reuters. Men ligeledes i forsøget på at promovere deres produkt uden for Norges grænser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs