FinansWatch

Nye EU-regler får børsmæglere til at lægge ny taktik

De nye europæiske regler om investorbeskyttelse, Mifid II, får flere banker til at lave ændringer i deres analysedækning af aktiemarkedet. I Swedbank udvider man med flere aktieanalytikere, skriver Børsen.

Når Mifid II træder i kraft efter nytår, kan bankerne ikke længere tage betaling for aktie-, obligations- og makroanalyser ved, at investorer lægger kurtage ved køb og salg. For at forberede sig på de nye regler om investorbeskyttelse har svenske Swedbank indgået et samarbejde med den franske børsmægler Kepler Cheuvreux om aktieanalyse og handel i Norden, samt købt 6 pct. af børsmægleren, skriver Børsen.

"Vi tror, at de store institutionelle investorer kommer til at betale for færre analyser. Som analysehus og bank skal man derfor have et tilstrækkeligt forretningsomfang og levere gode kvalitative analyser," siger Elisabeth Beskow, chef for store virksomheder og institutioner hos Swedbank, til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs