FinansWatch

Centralbank vil undersøge største banker nærmere i irsk låneskandale

Den irske centralbank har bedt 15 banker om at undersøge sine udlånsbøger for kunder, der kan være involveret i en boliglånsskandale i Irland. Nu udvider centralbanken undersøgelsen af de fem største irske banker.

Indgangen til den irske centralbank i Dublin. | Foto: ritzau/Mathias Christensen

Den irske centralbank indleder nu yderligere undersøgelse af Allied Irish Bank (AIB) som en del af sin bredere undersøgelse af industrien i forbindelse med en større skandale om boliglån, der lige nu ruller i Irland og har berørt nu op mod 27.500 kunder. Det skriver The Irish Times.

Skandalen omhandler billige såkaldte tracker-lån, som kunder uretmæssigt er blevet flyttet fra eller nægtet muligheden for at få, selvom de var berettiget til et.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs