FinansWatch

Bitcoins værdi falder efter aflysning af teknologisk opgradering

Kryptovalutaen bitcoins værdi er faldet 29 pct. fra sin rekordhøjde, efter en varslet teknologisk opgradering er blevet aflyst, skriver Bloomberg.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Den meget omtalte kryptovaluta bitcoins værdi faldt 29 pct. til 5948 dollar. Det sker ovenpå, at en teknologisk opgradering af håndteringen af valutaen er blevet aflyst. Det har afskrækket investorerne, der ellers har profiteret af en stigning på 500 pct. dette år, skriver Bloomberg.

Siden er kursen dog steget, og i skrivende stund er værdien af bitcoin 6277dollar, mens den i sidste uge nåede en rekord på 7882 dollar.

Den såkaldte kryptovaluta "bitcoin cash" er en rival, som blev splittet fra den originale bitcoin i august, og den er siden fredag steget næsten 40 pct., skriver mediet.

Større "blokke" aflyst

Bitcoin cash har en større såkaldt "block size", hvilket betyder, at transaktioner går hurtigere og er billigere end for den originale bitcoin. Blokkene er mængder af transaktioner, og jo større blokke, jo flere transaktioner kan de holde.

Da en fraktion i kryptovalutafællesskabet onsdag valgte at aflyse planerne om at øge bitcoins blokstørrelse, hoppede en stor gruppe, der støtter de større blokke, fra bitcoin til bitcoin cash, skriver Bloomberg.

Støtterne til bitcoins teknologiopgradering "støtter nu i stedet bitcoin cash," har det ifølge mediet lydt fra Mike Kayamori, chef for Tokyo-baserede Quoine, verdens anden mest aktive bitcoin-børs, de seneste dage.

"Der er panik omkring, hvad der sker. Folk skal ikke gå i panik. Man skal blot holde fast i begge valutaer, indtil vi ser, hvordan det spiller af," siger han ifølge Bloomberg.

Spekulativ boble

Flere prominente finansielle spillere har kritiseret bitcoin. Blandt andre Credit Suisses adm. direktør, der har kaldt valutaen ren spekulation og "definitionen af en boble". Ligeledes har den schweiziske storbank i en analyse kaldt valutaen for "en spekulativ boble".

Også herhjemme har Per Callesen, direktør for Nationalbanken, udtrykt sin skepsis overfor kryptovalutaer. Han mener ikke, at centralbanker skal hverken holde eller udstede de digitale valutaer.

Credit Suisse: Bitcoin er definitionen af en boble

Stort børsselskab vil tilbyde handel med bitcoins

Per Callesen: Centralbanker skal holde sig fra kryptovalutaer

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs