FinansWatch

EU-Kommissionen godkender salg af Nets til amerikansk kapitalfond

Hellman & Friedman har fået grønt lyst fra EU-Kommissionen til købet af Nets, fremgår det af en meddelelse.

Foto: /ritzau/Torben Åndahl

EU-Kommissionen har vendt tommelfingeren op til salget af betalingsselskabet Nets til den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman.

Det fremgår af en meddelelse onsdag.

"Kommissionen konkluderede, at det foreslåede opkøb ikke rejser nogen konkurrencebekymringer, fordi der ikke er nogen horisontale overlap eller vertikale sammenhænge mellem aktiviteterne i de to selskaber," fremgår det af meddelelsen.

Hellman & Friedman fremsatte den 25. september et købstilbud på Nets, og knap en måned senere anbefalede bestyrelsen i det danske selskab enstemmigt aktionærerne at tage i mod tilbuddet.

Blandt fordelene nævnte bestyrelsen, at tilbudskursen er "attraktiv i forhold til Nets' aktuelle finansielle resultater," og at der afregnes kontant med aktionærerne.

Amerikanernes bud er på 165 kr. per aktie i Nets. Og det betyder, at betalingsserviceselskabet samlet værdisættes til 33,1 mia. kr. for alle aktierne.

Tilbudsperioden løber til og med den 18. december klokken 16.00 dansk tid.

Der er knyttet en række vilkår og betingelser til købstilbuddet - og gennemførelsen er betinget af, at aktionærer med samlet mere end 90 pct. af aktiekapitalen accepterer det.

Det er Evergood 5, der kommer til at overtage Nets, hvis nok aktionærer vælger at sige ja tak. Evergood 5 kontrolleres indirekte af en række Hellman & Friedman-fonde.

Der er allerede givet tilsagn fra nogle aktionærer om salg af aktier repræsenterende 46 pct. af aktiekapitalen. Derudover har en aktionær, som har cirka 3,3 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne, ligeledes underskrevet en støtteerklæring om at ville sælge aktier.

Nets gik på børsen i september sidste år til en pris på 150 kr. per aktie. Onsdag koster en Nets-aktie 163,60 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Nets-salg spiller danskernes datasikkerhed i hænderne på amerikansk kapitalfond

SF revser ministers Nets-håndtering: Uansvarligt at være ligeglad med danskernes datasikkerhed

Partier kritiserer datahul ved Nets-salg: "Det svarer til at sætte en ælling ud i et hajbassin"

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs