FinansWatch

Danske Bank rokerer i ledelsen

Det allerøverste lag i ledelsen bliver ændret i Danske Bank, der også får nyt direktionsmedlem.

Foto: Thorkild Amdi, Jyllands-Posten

Danske Bank reorganiserer hele organisationen og samler fremover sine forretninger i tre separate enheder:

Personal Banking, Business Banking og Corporates & Institutions. Det skriver banken i en meddelelse i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

De tre områder er tværgående og dækker alle de geografiske markeder, og træder i kraft 1. januar 2013.

Tonny Thierry Andersen der er i dag er chef for den danske del af forretningen bliver chef for Personal Banking, der tæller alle privatkunder, mens Thomas F. Borgen, der i dag er chef for Danske Banks internationale bankaktiviteter og Danske Markets, bliver chef for den nye forretningsenhed Corporates & Institutions.

Tættere på kunderne

Lars Mørch, der i dag er CEO for Danske Bank i Sverige, bliver nyt direktionsmedlem og chef for Business Banking. Business Banking omfatter koncernens erhvervskunder samt bankaktiviteterne i Baltikum.

”Nu opbygger vi en organisation, hvor beslutningerne træffes tættere på kunderne. Det gør tingene enklere, hurtigere og mere effektive. Formålet med reorganiseringen er at blive en endnu bedre bank for kunderne, reducere omkostningerne og skabe grundlaget for at forbedre de finansielle resultater,” skriver ordførende direktør Eivind Kolding i meddelelsen.

Den nye organisation er første skridt i den nye strategi for Danske Bank koncernen, som er under  udarbejdelse og ventes afsluttet ved udgangen af tredje kvartal i år, skriver banken.

I forbindelse med organisationsændringen bliver alle koncernens bankaktiviteter mod slutningen af året samlet under navnet Danske Bank.

”Kundernes behov afhænger hovedsageligt af, om de er privatkunder, mindre og mellemstore erhvervsvirksomheder eller store internationale koncerner. Derfor samler vi ressourcerne under et fælles navn og fokuserer på at levere de bedste løsninger på kundernes behov på tværs af vores geografiske markeder. Det vil gøre os mere effektive og fremme en hurtig udvikling  og lancering af nye produkter på tværs af koncernen. Målet er at levere de bedste kundeoplevelser og bygge et stærkt brand med tiltrækningskraft i alle vores markeder,” skriver Eivind Kolding.

Ingen ny kreditdirektør

I den irske del af forretningen skal alle ejendomslån fremover udskilles i en særlig afviklingsened, hvor udlån for 35 mia. kr. skal afvikles.

Den fortsættende direktion vil fremover se ud således:

Eivind Kolding, ordførende direktør

Tonny Thierry Andersen, chef for Personal Banking

Thomas F. Borgen, chef for Corporates & Institutions

Lars Mørch, chef for Business Banking

Henrik Ramlau-Hansen, økonomidirektør

COO Georg Schubiger fratræder senest 31. juli, mens kreditdirektør Per Skovhus fratræder senest 1. juli.

Der er ingen afklaring på, hvem der skal overtage deres stillinger.

Opdateret

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs