FinansWatch

Dansk finansmand tror nu på rumdrøm: Kommer afsted næste år

Den danske finansmand Per Wimmer, der blandt andet har arbejdet i Goldman Sachs, håber snart at komme en tur ud i rummet.

Foto: Jacob Ehrbahn

Finansmanden Per Wimmer tror nu på, at han endelig kan komme ud i rummet, 21 år efter han første gang købte en billet.

"Banen er clearet, og formentlig kan jeg komme afsted i starten af næste år," siger han.

Der har været mange udsættelser og uheld i løbet af de 21 år. Men Per Wimmer har ventet på, at to konkrete ting skulle ske, før han rigtigt kunne tro på, at det ville lykkes.

"Der er to ting, jeg helt konkret har ventet på i flere år. Ét er, at Virgin Galactic skulle have deres kommercielle licens, og to er, at astronaut 001 skulle sendes succesfuldt op og vende sikkert tilbage, i det her tilfælde hed han Richard Branson."

"Virgin Galactic fik deres licens for to uger siden, og han kom jo sikkert hjem," siger Per Wimmer, der har købt en billet hos netop Virgin Galactic.

Virksomheden er ejet af den britiske milliardær Richard Branson, der har det erklærede mål at sende turister ud i rummet.

11. juli rejste Richard Branson til kanten af verdensrummet og tilbage igen.

Tirsdag gjorde en anden rigmand - Amazon-stifter Jeff Bezos - ham kunsten efter sammen med tre andre.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs