FinansWatch

Ny undersøgelse: Løn og personalegoder trækker jobglæden i vejret i den finansielle sektor

Jobglæden er høj i den finansielle sektor, viser ny undersøgelse fra Jobindex. Især løn og personalegoder trækker op, mens god balance mellem arbejde og fritid, godt socialt arbejdsmiljø og dygtig ledelse halter en smule efter.

Jyske Bank scorer højest på jobglæde. | Foto: Nikolaj Skydsgaard/Reuters/Ritzau Scanpix

Den finansielle sektor har glade medarbejdere.

Det er konklusionen i en ny jobglædeundersøgelse, som landets største jobportal Jobindex har foretaget.

I undersøgelsen stiller Jobindex skarpt på 10 virksomheder i den finansielle sektor.

Her scorer Jyske Bank højest på jobglæde med en score på 4,5 ud af af 5, mens Nykredit tager bundplaceringen med en scorer på 3,5 ud af 5.

Jobglæden for hele sektoren, er dog den højeste, Jobindex har målt blandt alle de sektorer, jobvirksomheden har undersøgt.

"Finanssektoren har de gladeste medarbejdere blandt alle vores evalueringer. Vi ved, at høj jobglæde også er en god forretning for virksomhederne, ligesom at vi også ved, at høj jobglæde betyder meget for kandidaterne, når de skal søge nyt job," udtaler Kaare Danielsen, direktør i Jobindex, i en pressemeddelelse.

Løn trækker op - corona trækker ned

Undersøgelsen er foretaget i februar i år.

Resultaterne bygger på evalueringer fra 2250 tidligere og nuværende ansatte i sektoren, samt en online undersøgelse med 514 respondenter, der enten har eller ønsker sig en karriere i sektoren. Studerende og elever er ikke en del af undersøgelsen.

Undersøgelsen viser, at især lønforhold og personalegode trækker jobglæden op. Også relationer, kultur og samarbejde trækker op.

”Der er meget mening i arbejdet på de finansielle arbejdspladser, uanset om det handler om at realisere kundernes drømme med et lån eller hjælpe med forsikringen, når kunderne har været ude for et uheld. Blot for at nævne nogle eksempler,” udtaler Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, i en pressemeddelelse.

”Og så er det ikke nogen hemmelighed, at løn- og ansættelsesvilkårene i sektoren er attraktive. Det spiller naturligvis også ind i vurderingerne,” tilføjer hun.

Undersøgelsen viser samtidig, at coronakrisen har trukket arbejdsglæden ned.

42 pct. af de adspurgte svarer, at deres jobglæde er blevet dårligere i løbet af coronakrisen. 43 pct. svarer, at jobglæden er uændret i perioden, mens 15 pct. svarer, at jobglæden er blevet bedre.

Gert Jonassen: Hjemmarbejde har mindsket produktivitet i AL Bank

Jyske Forsikring i storstilet jagt på nye medarbejdere 

 

 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs