FinansWatch

Danske Bank-chef satte karrieren på hold for familiens skyld og blev stemplet som uambitiøs: ”Jeg havde faktisk troet, at vi var længere på det punkt"

Mybankers nye CCO sagde farvel til en lederstilling i Danske Bank for at følge med sin hustru til udlandet, hvor hun gjorde karriere. At det skulle blive anset for at være uambitiøst, havde han aldrig forestillet sig.

Ny CCO i Mybanker, Ans Khawaja, flyttede med familien til udlandet, da hustruen fik et nyt job. Omverdenens reaktion kom bag på ham.

Om det har været i en film, en tv-serie elller i levende live, har de fleste nok set billeder af det menneskepakkede og ikoniske Times Square i New York med sine kæmpe og farverige reklameskilte og kroniske travlhed.

Sådan oplevede Ans Khawaja, nyslået CCO i Mybanker, og familien det også, da de bosatte sig i den ikoniske storby tæt på selvsamme plads i forbindelse med hustruen Christina Sulebakks lederstilling i mediekoncernen HBO.

Tætheden og travlheden kom hurtigt til at fungere som en omvendt alarmklokke for familien, der måtte opgive den sidste del af deres flerårige udlandsophold før tid på grund af coronapandemien.

"At se Times Square forvandle sig fra en sværm af mennesker til nærmest ingen var virkelig surrealistisk," som Ans Khawaja fortæller:

"Det var så markant så hurtigt."

Tilværelsen i New York skulle ellers have været tredje stop på den lille families udlandseventyr, der før USA havde ført dem til Spanien og Ungarn, hvor Ans Khawajas kone havde arbejdet på topposter for HBO.

Udenrigsministeriet blev ved med at sige, at det er nu, I skal af sted, og det måtte vi til sidste erkende, at vi var nødt til

Ans Khawaja, CCO i Mybanker

Det var dog ikke ligetil at komme frem til beslutningen om at trække stikket på tilværelsen som udlandsdanskere.

"Udenrigsministeriet blev ved med at sige, at det er nu, I skal af sted, og det måtte vi til sidste erkende, at vi var nødt til," siger Ans Khawaja.

Familien nåede ifølge Ans Khawaja at gøre sig mange overvejelser om, hvorvidt de skulle blive eller ej. Men da de i sidste ende kom hjem, var der ingen tvivl om, at det var den rette beslutning.

"Jeg tror, mange udlandsdanskere vil være enige med mig i, at man selvfølgelig oplever corona hårdt i Danmark, men der er mere frygt i udlandet," siger han og fortsætter:

"Vi var selv mere nervøse og bange i New York. Hvis uheldet var ude, ville der så have været resurser nok til os?"

Hovedrystende headhuntere

Hjemme fra New York er Ans Khawaja landet under vingerne hos en af sine gamle Danske Bank-kolleger, Marlene Nørgaard. Hun mente ikke, det var et problem, at der de seneste år har været et vågeblus under Ans Khawajas karriere, hvor han har læst en MBA, men ellers haft en sparsom kontakt til erhvervslivet.

Det har dog ikke været reaktionen alle steder, fortæller han.

"Jeg må også være ærlig og sige, at der har været headhuntere, som har spurgt, hvad jeg havde gang i. Hvordan kunne jeg være ambitiøs, når jeg tjekkede ud af karrieren på den måde."

Noget han selv har været helt uforstående over.

"Men det er slet ikke min opfattelse af at være ambitiøs. Man skal være ambitiøs i det, man er i og tage de chancer, man får," som han siger.

Jeg er gift med en superwoman, som er superdygtig og været med til at lancere HBO Nordic og gøre det til en stor succes

Ans Khawaja, CCO i Mybanker

I stedet for at bruge tid på sit job, som han gjorde før udlandsturen, hvor han var chef i Danske Bank for afdelingen Ung Direkte, der som navnet antyder var henvendt til det yngre segment, er der blevet tid til familien i et andet omfang.

"Jeg har eksempelvis en søn på ni år, som jeg har kunnet bruge en masse tid med, og det har været en kæmpe gave. Og så har det været fantastisk for min kone ikke at skulle koordinere en masse, som jeg i stedet har taget ansvar for," siger han.

Var du selv bange for, hvad sådan en beslutning kunne koste dig på karrierefronten?

"Jeg havde faktisk troet, at vi var længere på det punkt, og heldigvis synes Marlene (Nørgaard red.), det er fedt, at jeg var en lidt anden profil. Men jeg blev da overrasket over reaktionerne."

Hvordan har det været at sætte sin karriere til side i flere år på den måde?

"Jeg er gift med en superwoman, som er superdygtig og været med til at lancere HBO Nordic og gøre det til en stor succes," starter Ans Khawaja, før han fortsætter roserne:

"Og det har været vildt spændende at se, hvordan hendes område bare er vokset, og hun er mega dygtig og super glad for det, hun laver."

Han mener selv, at han har udfyldt tiden i udlandet på den måde, som passede bedst til hans og familiens ønsker.

"Det at komme ud og opleve verden gennem en udstationering, synes jeg, har været fuldstændig fantastisk. Man skal også gøre ting for sin egen skyld, og man kan nemt komme til at kede sig, hvis man bare går derhjemme," siger han og fortsætter:

"Så jeg har løbet halvmarathon og taget en MBA, og der var det mega fedt for alle mine medstuderende, som havde rigtig svært ved at få kalenderen til at gå op i forhold til gruppearbejde, at jeg bare kunne tage mig af al planlægning, fordi jeg havde så meget overskud."

Skulle hjælpe med det kommercielle

Hjemme i Danmark er det planen, at han skal hjælpe Mybanker med at udleve sin ambition om i højere grad at blive samarbejdspartner for bankerne.

"Jeg havde en god aftale med Marlene (Nørgaard red.) om, at jeg skulle hjælpe med det kommercielle, hvor der er ved at ske en forandring fra, at vi primært har været en prisportal til at blive en samarbejdspartner for bankerne blandt andet i forbindelse med arbejdet om at onboarde kunder," siger han.

I sidste måned udsendte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en rapport, hvor det fremgik, at når det gælder mobilitet, er der ikke mange steder, der har mere loyale kunder end i realkredit- og banksektoren af de 13 områder, der blev undersøgt.

"I dag er der en perception om, at der er svært at skifte bank, og det prøver vi at ændre på. Og ved at gøre det lettere at onboarde kunderne, tror jeg, at vi kan være med til at bygge en endnu stærkere bro mellem kunderne og sektoren."

Læs interview med Ans Khawajas chef i Mybanker om bankernes rolle og mulighed for at vinde kunder her:

Fortidens forestillinger om papirnusseri spænder ben for bankskifte

Skriv til navne@finanswatch.dk, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og jubilæer i finansbranchen.

Relaterede

Jobskift

 • Thomas Janik

  Ny titel: Senior Portfolio Manager
  Ny arbejdsgiver: PensionDanmark
 • Henrik Vrou Larsen

  Ny titel: Kunderådgvier
  Ny arbejdsgiver: Danske Andelskassers Bank, Lyngby
 • Henrik Wilcken

  Ny titel: Senior Sales Executive
  Ny arbejdsgiver: SaepioX
 • Stine Sørensen

  Ny titel: Økonomimedarbejder
  Ny arbejdsgiver: Sparekassen Vendsyssel
 • Heidi Thomsen

  Ny titel: Landbrugssupporter
  Ny arbejdsgiver: Sparekassen Vendsyssel
 • Kirstine Jensen

  Ny titel: Kunderådgiver, Hirtshals
  Ny arbejdsgiver: Sparekassen Vendsyssel

Indsend jobskifte

Se alle