Nordea-chef vinder pris som "rising star"

Pwc og rekrutteringsfirmaet Zeuthen Storm har udpeget unge talenter med potentiale til at blive næste generation af finansdirektører. Den ene af de to udpegede rising stars ved 'Årets CFO'-kåring er Mette Ingeman Pedersen fra Nordea.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

39-årige Mette Ingeman Pedersen fra Nordea og 36-årige Brian Granberg fra Pandora er gode bud på at blive næste generation af finansdirektører i toppen af dansk erhvervsliv.

De to unge finansielle talenter er udpeget til rising stars i forbindelse med kåringen af 'Årets CFO', og de fik tildelt priserne ved et online-event torsdag arrangeret af revisionshuset Pwc og rekrutteringsfirmaet Zeuthen Storm.

Selve hovedprisen som årets CFO gik til Carlsbergs finansdirektør, Heine Dalsgaard, der bidrog til online-eventet i et interview om sin rolle i Carlsberg og sit syn på fremtiden efter corona.

39-årige Mette Ingeman Pedersen har siden 2017 haft titlen Head of Personal Banking Financial Management hos Nordea. Hun er dermed finansdirektør for Nordens største privatkundebank. I den rolle har nogle af hendes vigtigste projekter været en omlægning af koncernens finansfunktion, Group Finance, med en ny og effektiviseret tilgang til værdikæden, ændring af forretningsmodeller og implementering af en værdibaseret ledelsestilgang, fremgår det af Pwc's pressemeddelelse om priserne.

Før kun kom til Nordea, har hun arbejdet i otte år hos Danske Bank og tre år hos Deloitte. Hun har en kandidatuddannelse fra CBS i ledelse, regnskab og kommunikation.

"Mette kåres som dette års rising star på grund af sine stærke finansielle kompetencer. Hun har en bred viden inden for sit faglige område og kan rådgive med afsæt i konkrete erfaringer med alt fra opkøb (Gjensidige Bank, red.), implementering af en ny regnskabsstandard (IFRS 9, red.) til vurdering af nye kapitaldækningsregler," hedder det i den uafhængige jurys begrundelse. 

Juryen bestod af en stribe tunge finansdirektører i dansk erhvervsliv: Anders Kronborg fra Leo Pharma, Hans Carstensen fra Egmont, Tor Lønnum fra Falck, Søren West Lonning fra Chr. Hansen og Sisse Fjeldsted Rasmussen fra Stark. Derudover var partner Mikael Storm Frederiksen fra Zeuthen Storm medlem af juryen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også