FinansWatch

Personlig irritation hos Jyske Bank-chef blev til rekordsættende MBA

Boksen for teoretisk baggrund kunne ikke vinges af på Anders Lund Hansens praksisorienterede CV, og det nagede ham. Derfor kastede afdelingsdirektøren i Jyske Bank sig ud i en MBA, hvor lange studiedage i hjemmet endte med at smitte af på ellers Playstation-glade børn.

Anders Lund Hansen, afdelingsdirektør i Jyske Bank, Koncern Finans med ansvaret for realkreditfinansiering Foto: PR

Da Anders Lund Hansen i halvfemserne blev uddannet fra Danske Bank, var det det ikke med fokus på teorien, men i stedet praktikken.

Modsat mange af sine kolleger havde han ikke nogen kandidatgrad, og den teoretiske baggrund bestod af et forløb på Danske Bank Akademi tilbage i sluthalvfemserne. Det nagede ham.

"Jeg kommer med en klassisk bankbaggrund, og der er mange, der starter med at kigge på den teoretiske baggrund, når de kigger på en person. Den boks tikkede jeg ikke," siger Anders Lund Hansen.

Han er i dag afdelingsdirektør i Jyske Bank, Koncern Finans med ansvaret for realkreditfinansiering, hvor han for nyligt har gennemført en personlig udfordring i form af en MBA fra Aalborg Universitet.

"Jeg er ambitiøs i min opgaveløsning og i forhold mig selv, så jeg havde et behov for at vise, at jeg kunne være med på det teoretiske niveau, og det var i høj grad bevæggrunden for mig. Jeg ville afprøve mig selv på et højere niveau," siger Anders Lund Hansen, der klarede sig igennem med højeste karaktergennemsnit nogensinde ved uddannelsen.

Supplement til specialistbaggrund

En stor del af uddannelsens appel var, at han kunne blive teoretisk stærkere og bruge det i den praktiske hverdag.

"En MBA er en generalistuddannelse i ledelse, og det var et fantastisk supplement til den specialistbagggrund, jeg selv kommer med. Det går godt hånd i hånd i det daglige arbejde," siger han.

Det er et næsten endeløst hul af tid, så man må lære at balancere tingene, så de går op i en højere enhed

Anders Lund Hansen

Det skal ikke ses som særlige øjeblikke, hvor en teori åbenbarer sig for ham, men i stedet et ekstra lag af tanker, der gennemgås i arbejdsprocessen, fortæller han. På samme måde er der kommet et ekstra lag på netværket, der før var præget af en karriere i finanssektoren.

"I dag er det langt mere repræsentativt for samfundet, og det giver mig en mere nuanceret tilgang til problemløsning og ledelse. Min vanetænkning som mangeårig bankansat blev udfordret, og det er rigtigt sundt," siger Anders Lund Hansen.

“Man kan blive ved og ved”

Udover vanetænkning blev også Anders Lund Hansens evne til at komme igennem de flere tusinder siders pensum om året udfordret samt evnen til at vælge til og fra i studietiden.

"MBA-uddannelsen kan man hælde alle de timer i, man vil. Det er et spørgsmål om, hvor ambitiøs man er med opgaveløsningen. Man kan blive ved og ved med at læse supplerende materiale eller forberede sig til eksamen. Det er et næsten endeløst hul af tid, så man må lære at balancere tingene, så de går op i en højere enhed," siger han.

(artiklen fortsætter under billedet)

Anders Lund Hansen - 2.jpg
Foto: PR

Anders Lund Hansen til afslutningsarrangement ved MBA-uddannelsen.

For Anders Lund Hansens vedkommende blev der hældt 20-40 timer ugentligt i MBA-uddannelsen, og ifølge ham selv lå han i studiets øvre ende af tidsforbrug.

"I de spidsbelastede perioder bruger man aften- og nattetimerne, og så sover man lidt mindre. Men sådan er det," konstaterer han roligt.

En af nøglerne til at få de mange timer oveni det almindelige fuldtidsarbejde har været at sætte klare skillelinjer.

"Jeg kørte en meget skarp opdeling, hvor jeg satte mig ind på mit kontor eller lignende og arbejdede på studiet. Derefter lagde jeg bøgerne væk og koncentrerede mig om mine børn og andre hjemlige sysler," forklarer han.

Det er dog også centralt at nævne, at der er en anden side af skillelinjen. Det er i lige så høj grad vigtigt at sætte tid af til at være en del af familien og tømme hovedet for studiebøger, mener Jyske Bank-chefen.

"Du kan ikke have en åben bog liggende 24 timer i døgnet," siger han.

MBA som børneopdragelse

Anders Lund Hansen har to børn på 11 og 13. Som så mange andre børn kan de godt finde på ting, der er sjovere end lektielæsning, når skoledagen er overstået. Ikke desto mindre smittede Anders Lund Hansens mange læsetimer af.

"Når jeg har siddet med en bog og taget noter, har jeg flere gange oplevet, at ungerne satte sig ned helt frivilligt ved siden af mig og begyndte at lave deres lektier," siger han.

Den utilsigtede effekt kommer, fordi der er en stor værdi i at være et eksempel, mener han – børn kopierer voksne.

(artiklen fortsætter under billedet)

Anders Lund Hansen - 3.jpg
Foto: PR

Anders Lund Hansen med børnene

"Det beviser, at man kan sige til sine børn, at de skal passe deres skole utallige gange, men hvis man selv rent faktisk gør det og ikke bare siger det, har det en helt anden effekt," forklarer han.

"Min dreng spiller lige så meget Playstation som alle andre, men han satte sig stadig ned ved siden af, når jeg svedte på anden eller tredje time."

Sikre metoder på usikker spillebane

I løbet af MBA-uddannelsen er der to bærende eksamener – en efter hvert af de to år. Her benyttede Anders Lund Hansen chancen til at komme langt væk fra de sikre rammer i finanssektoren. Derfor skrev han først en rapport om en fynsk peberrodsvirksomhed, Carlsens Peberrod, og senere om optikerkæden Crosseyes.

"Jeg ville gerne på udebane, for det tvang mig til at gå mere metodisk til værks og bruge de analysemodeller og værktøjer, jeg fik på studiet. Havde jeg skrevet om en sparekasse, ville jeg have mere rygradsviden og en forudindtaget holdning. Her startede jeg med rene linjer," siger han.

Jeg kunne se, at jeg kunne mere end bare være med her, så efter de første eksamener gik der lidt konkurrence i det

Anders Lund Hansen

Som nævnt viste det sig målt på karakterer at være en fornuftig løsning. Sammen med to andre på sit hold sluttede han med et gennemsnit på 12 fra start til slut, og Anders Lund Hansen fik dermed bevist for sig selv, at han kunne være med på teoretisk såvel som praktisk niveau.

"Jeg kunne se, at jeg kunne mere end bare være med her, så efter de første eksamener gik der lidt konkurrence i det," siger han.

Konkurrencegenet og studiebøgerne er dog lagt på pause for en stund.

"Det næste stykke tid skal være uden pensum. Jeg skal have en pause nu, men på sigt kunne jeg godt tænke mig en international lederuddannelse i strategi eller finans," siger Anders Lund Hansen, afdelingsdirektør i Jyske Bank.

 

Relaterede

Jobskift

 • Anders Rye Jensen

  Ny titel: Afdelingsdirektør
  Ny arbejdsgiver: Sparekassen Kronjylland
 • Lars Bo Rasmussen

  Ny titel: Erhvervskundechef
  Ny arbejdsgiver: Totalbanken A/S, Odense
 • Anders Dahlerup

  Ny titel: Erhvervsrådgiver
  Ny arbejdsgiver: Sparekassen Kronjylland
 • Mette Køcks

  Ny titel: Chefkonsulent
  Ny arbejdsgiver: Finanssektorens Uddannelsescenter
 • Rose Ranum Degn

  Ny titel: Kunderådgiver
  Ny arbejdsgiver: Danske Andelskassers Bank
 • Mads Gydesen

  Ny titel: Director
  Ny arbejdsgiver: PFA
 • Jesper Fruerlund

  Ny titel: Erhvervschef
  Ny arbejdsgiver: Danske Andelskassers Bank, Odense
 • Christian Sejer

  Ny titel: Senior Financial Manager
  Ny arbejdsgiver: P+
 • Andreas Meier

  Ny titel: Digital chef
  Ny arbejdsgiver: Sampension
 • Jesper Elkjær

  Ny titel: Erhvervskundechef
  Ny arbejdsgiver: Djurslands Bank
 • Michael Klitvad

  Ny titel: Adm. direktør
  Ny arbejdsgiver: Special Risk
 • René Albrechtsen

  Ny titel: Chefkonsulent
  Ny arbejdsgiver: Finpro - Financial Procurement
 • Anders Langeland Larsen

  Ny titel: Erhvervsrådgiver
  Ny arbejdsgiver: Nordjyske Bank, Erhvervscenter Aalborg
 • Jingyu She

  Ny titel: Konsulent
  Ny arbejdsgiver: Festina Finance

Indsend jobskifte

Se alle