Min passion: 1.300 km fællesskab

Totalkredits direktør, Troels Bülow-Olsen, har en lidenskab for cykling, fællesskab og velgørenhed. Det bringer ham hvert år ud på 1.300 kilometers strabadser.
Af STEFAN SING KAILAY, finanswatch@finanswatch.dk

Troels Bülow-Olsen ville med egne ord aldrig kunne tilbagelægge de 1.300 kilometer til Paris alene. Men som en del af Team Rynkeby har andre lagt nogle rammer for ham, som han selv kan være med til at udfylde bedst muligt og få en glæde ved at være sammen med andre om at gøre noget godt.

I år er direktøren i Totalkredit blevet udfordret af sin datter på 21 år til nok engang at gennemføre den ugelange færd. Og fællesskabet sammen med netop det faktum, at strabadserne bidrager med penge til kræftramte børn, gør, at passionen er svær at slippe.

En række profiler fra den finansielle sektor vil i den kommende tid fortælle om deres private passioner. Har du input til serien, så kontakt os på finanswatch@fonanswatch.dk.

Aldrig på egen hånd

Hvorfor lige denne passion?

”På grund af fællesskabet. Hvis jeg selv skulle være kørt til Paris, så var det aldrig lykkedes. Men sammen kan vi gøre en forskel. Det at lave noget i fællesskab, hvor vi for det første kører et cykelløb, som man træner hårdt til sammen, og for det andet at have i baghovedet, at vi samler penge ind til kræftramte børn.

”Det er en fantastisk kombination, hvor man både får et personligt mål, nemlig at køre til Paris og køre op ad Champs-Élysées og samtidig gør noget godt for folk, der har brug for det.”

Hvornår og hvordan startede det?

”Jeg startede med at cykle for alvor i min fritid for tre år siden. I 2009 mødte jeg på en skitur nogle folk, der havde cyklet for Team Rynkeby, og så begyndte de ellers at overtale mig til at køre med til Paris.”

”Dagen efter jeg kom fra skituren, var der indkaldt til et møde, og jeg endte med at sige: ”Jeg gør det sgu.” Forrige sommer kørte jeg løbet for første gang.”

Følelsesladet afsked

Hvilken følelse giver det dig, når du er midt i din passion?

”Sidste gang var jeg inde og sige farvel til de kræftramte børn på Rigshospitalet, inden vi skulle af sted – det fik en tåre frem. Så kan man bagefter sige til sig selv: ”Det er altså i orden, det vi gør her.” Ude på selve ruten, så… altså på fjerdedagen, hvor bagen gør ondt, og benene er trætte, så bliver det hårdt.”

”Der er da dage, hvor man tænker: ”hvorfor sagde jeg ja til det her?” Men når man så kører ind i Paris og får lov til at køre op ad Champs-Élysées, så giver det et gib i dig.”

Har du en mindeværdig anekdote, der tager udgangspunkt i din passion?

”Som sagt, at møde de kræftramte børn og vide, at man er med til forhåbentlig at gøre livet lidt lettere for dem. Ved at samle penge ind til dem, så de kan komme på ferie med deres familie. Det betyder alt. Især når man kører ned gennem Holland, Belgien og Frankrig, og det gør helvedes ondt.”

Giver det dig noget i dit daglige virke?

”Jeg cykler vel mellem 300 og 400 kilometer om ugen, og det giver mig mulighed for at koble af og overskud til at lade tankerne flyve. Samtidig kan jeg fokusere på at være en del af et anderledes fællesskab, end det jeg er i til daglig. Man møder nogle nye mennesker.”

Troels Bülow-Olsen

  • Direktør i Totalkredit
  • 53 år
  • Bankuddannet og efterfølgende HD
  • Direktør i Totalkredit
  • Var tidligere med til at starte Værdipapircentralen og har været konsulent i PriceWaterhouseCoopers

Læs også om:

Alm. Brands Søren Boe Mortensen:

Min passion: Topchef i fri dressur

Nykredits Sune Worm Mortensen:

Min passion: Jagten og trolddomsfuglen

Alkas Niels Mortensen:

Min passion: Alka-direktør med Neil Young i maven

Sydbanks Per Olesen:

Min passion: Dommer med kontant afregning

Saxo Banks Claus Nielsen

Min passion: En indsigt i kroppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også