Strauss-Kahn: Jeg er uskyldig

Retssagen mod tidligere IMF-chef Dominique Strauss-Kahn er indledt i New York. Han erklærer sig ikke-skyldig.

AF RITZAU FINANS

Franskmanden Dominique Strauss-Kahn, som er tidligere chef for Den Internationale Valutafond, har erklæret sig ikke-skyldig i alle anklager under en retlig høring i New York.

Strauss-Kahn er tiltalt for voldtægtsforsøg og andre seksuelle overgreb mod en kvindelig hotelansat på et luksushotel i den amerikanske millionby.

Syv tiltalepunkter

Anklagemyndigheden har rejst i alt syv tiltalepunkter mod den tidligere så magtfulde mand, som indtil for en måned siden var favorit til at blive socialisternes kandidat ved præsidentvalget i Frankrig næste år.

62-årige Strauss-Kahn blev anholdt om bord på et Air France-fly i New York få minutter før afgangen mod Paris den 14. maj.

Politiet reagerede på beskyldninger fra en 32-årig stuepige om, at Strauss-Kahn tidligere samme dag havde forulempet hende på luksushotellet Sofitel.

Kvinden hævder, at Strauss-Kahn uden held forsøgte at voldtage hende, da han overraskede hende midt i rengøringen af hotelværelset. Efterfølgende blev hun angiveligt tvunget til oralsex af franskmanden.

Risikerer 25 års fængsel

Strauss-Kahn, som efter varetægtsfængslingen kastede håndklædet i ringen som IMF-chef, risikerer op imod 25 år i fængsel, hvis han findes skyldig.

Næste retsmøde i den opsigtvækkende sag finder sted 18. juli

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også