FinansWatch

Nets og Finansrådet tester mobilbetalinger

I løbet af 2011 og 2012 vil der blive eksperimenteret på livet løs i, hvordan mobilen kan erstatte kort og kontanter.

Betal med mobilen ved kassen i supermarkedet eller når du forlader parkeringshuset. Sådan kan fremtiden nemt se ud, og de to scenarier danner i den kommende tid udgangspunkt for en række forsøg, der udføres af CFIR (Copenhagen Finance Region) i samarbejde med Innovation Lab, IBM, Cellpoint Mobile, CBS, Finansrådet og Nets. Det skriver Nyhedsbrevet Finans.

1000 testpersoner skal i løbet af 2011 og 2012 afprøve forskellige former for betalingsløsninger, hvor mobilen erstatter kort og kontanter. Det kunne også være til festivaler eller sportsarrangementer, hvor der er kødannelse.

En del af fremtiden

"CFIR-projektet er et ikke-kommercielt projekt, hvor Nets er en af parterne. Projektet handler om at undersøge ny måder at konvertere fysiske betalinger til elektroniske betalinger. Og vi er selvfølgelig interesserede i området, fordi vi tror, at elektroniske betalinger fortsat vil udgøre en stigende del af fremtidens betalinger - ikke mindst mobilbetalinger og kontaktløse betalinger via NFC-teknologi", siger pressekonsulent fra Nets Michael Juul Rugaard til Nyhedsbrevet Finans.

Man tester blandt andet sms-betaling, NFC (Near Field Coomunication), Barcode/ QR-koder og Biometri. QR-koderne gør det muligt at lokalisere, hvor varerne befinder sig i supermarkedet, og biometri åbner op for, at kunden kan betale med fingeraftryk. NFC er blandt andet kendt fra London Underground og svareer til det rejsekortet, der bliver lanceret i Danmark senere på året.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs