Lars Rohde: Kæmpede meget for at få ret

Lars Rohde fortæller i interview med Berlingske Nyhedsmagasin, at han opdagede, at glæden ved at kunne sige ”hvad sagde jeg” er ret begrænset.
Foto: Sine Fiig
Foto: Sine Fiig

Lars Rohde, nummer fem på Berlingske Nyhedsmagasins liste over de mest magtfulde personer i den danske finanssektor, var i sine unge år en bestemt herre, der elskede at have ret.

Nyhedsmagasinet skriver, at han undervejs i karrieren har stået og stampet i gulvet, når andre ikke har kunnet indse hans fortræffeligheder, indsigt og vid.

Og Lars Rohde vedkender blankt, at han skulle relativt langt frem i sin karriere, før erkendelsen ramte ham:

" Jeg tilbragte en del af mine første arbejdsår med at have ret og ikke at få ret. Men glæden ved at stå bagefter og sige: ' hvad sagde jeg?' er i det lange løb begrænset. Derfor har jeg vel på et eller andet tidspunkt indset, at jeg var nødt til at arbejde lidt med at få ret, da jeg nu syntes, at jeg var så klog."

A-kæden og B-kæden

Lars Rohde siger til Berlingske Nyhedsmagasin, at han tror, at det skyldes hans " nørdede udgangspunkt" og en gammel drøm om at blive forsker.

Netop den til tider lidt intellektuelle tilgang til livet – og arbejdslivet – gjorde, at han godt kunne have svært ved at få alle med i en organisation. Og vente på alle.

”En erhvervspsykolog sagde engang til mig, at jeg vist havde det nemmere med A-kæden end B-kæden, som det hedder i ishockey. Det er fuldstændigt rigtigt. Det at få alle med og mobilisere et fælles mål og en fælles retning har jeg måttet arbejde med,” siger Lars Rohde.

Her er kvindernes erhvervsmand

Lobby-krig om ATP spidser til

Avis: ATP-bestyrelse et levn fra fortiden

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også