FinansWatch

Bankmænd tager mere barsel

Fædre, der arbejder i et penge- eller realkreditinstitut, tager i gennemsnit mere barsel, end en nybagt far, der er ansat i et forsikringsselskab, viser tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Foto: DALHOFF CASPER

En nybagt far, der arbejder i finanssektoren, tog i gennemsnit 65 barselsdage, eller hvad der svarer til 9,3 uger, i 2010.

Men der er mere end en uges forskel på, om faren arbejder i et forsikringsselskab eller i et penge- eller realkreditinstitut, viser tallene.

Overenskomst

En nybagt far, der arbejder i et penge- eller realkreditinstitut tog således i 2010 i gennemsnit 9,7 ugers barselsorlov, mens fædre, der er ansat i et forsikringsselskab, i gennemsnit blot tog 8,1 ugers barsel.

Årsagen til forskellen skal bl.a. findes i fædrenes overenskomster. I forsikringsselskaberne er der bare mulighed for 10 ugers forældreorlov med fuld løn, mens fædre kan tage op til 12 ugers forældreorlov med fuld løn på penge- og realkreditområdet. En forskel, der blev implementeret i 2008.

Stor stigning

Generelt er der sket en stor stigning i mænd, der gør brug af orlov. På bare tre år fra 2006 til 2009 er mændenes fravær til orlov steget med 50 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs