FinansWatch

Storbank dropper omstridt undertøjspolitik

Den schweiziske storbank UBS har - efter i ugevis at have været udsat for bred international hån - droppet dele af en omstridt personalehåndbog

Ikke lugte af hvidløg, ikke have fedtede briller. Og ikke tale om sort undertøj.

I den schweiziske storbank UBS foretrækker man hudfarvet undetøj til de kvindelige ansatte. Mændene derimod skal helst have bløde farver på inderst inde. Og begge køn skal huske armbåndsuret - det signalerer nemlig pålidelighed. Eller rettere, det gjorde det indtil i går, hvor ugers international latterliggørelse fik UBS til at revurdere den personalepolitik, firmaet offentliggjorde så sent som december.

Altid i sauna

"Vi genundersøger, hvad der er vigtigt for os," sagde UBS-talsmand Andreas Kern i går til AP. Han forsvor dog, at krav som aldrig at sige nej til en russisk saunatur eller at gøre grin med diverse amerikanske præsidenter havde skadet bankens omdømme.

"Folk gjorde grin med UBS. Men det skadede ikke vores image," forklarede Kern ifølge AP til et schweizisk ugemagasin.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs