FinansWatch

Ejendomsmatador: Bankerne presser mig

”Så Mulle, nu skal du se her. 66 millioner. Vi er stjernerige.” Sådan sagde ejendomsinvestoren til sin kone tilbage i 2006. Nyt regnskab fra ham viser negativ egenkapital.

Ekstra Bladet skriver i dag om regnskabet fra Keops-stifteren Ole Vagner, der tilbage i årene før finanskrisen ramte var god for mere end 2 mia. kr.

I dag har han netop sendt regnskab ind for sit personlige selskab, et regnskab der ifølge Ekstra Bladet viser et tab i seneste regnskabsår på ikke mindre end 330 mio. kr. Det betyder, at egenkapitalen i selskabet blinker rødt med mere end 100 mio. kr.

Ifølge avisen er gælden til bankerne på mere end halvanden mia. kr., så han skal nu i gang med at sælge ud af sine aktiver, blandt andet ejendomme i Sverige, så kan få genskabt noget egenkapital i sit selskab.

En helvedes masse penge

”Jeg oplever, at bankerne presser på for at få deres penge. Så er man nødt til at sælge nogle ejendomme, hvor man taber penge. Det har været det helt store problem i løbet af krisen, og det har kostet mig en helvedes masse penge,” siger Ole Vagner til Ekstra Bladet. Han siger samtidig, at han er fortrøstningsfuld og er vant til at bankerne presser på for at få deres penge.

Ole Vagner blev milliardær da han skabte ejendomskoncernen Keops, som han solgte til islandske Baugur tilbage i 2007. Allerede inden islændingene købte hans aktiepost var han i gang med at sælge ud af sine aktier. Et salg af en del af aktierne i Keops skete i foråret 2006, hvor han fik 66 mio.kr. i hånden. Det blev beskrevet sådan her i Jyllands-Posten.

”Så Mulle (Ole Vagners kone Red.), nu skal du se her. 66 millioner. Vi er stjernerige,” jublede Vagner dengang.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere