FinansWatch

Min Tour: Bugno og Fignons hestehale

Profiler fra den finansielle sektor fortæller om deres forhold til cykelløb i en serie på FinansWatch. I dag med Lars Mørch, direktionsmedlem og chef for Business Banking i Danske Bank.

Foto: Privatfoto

Årets udgave af Tour de France er i fuld gang. FinansWatch fejrer den stadig mere populære motionsform ved at lade en række profiler fra den finansielle sektor fortælle om deres forhold til cykelløb, motion og måske vigtigst af alt - udstyret. Dagens deltager er Lars Mørch, som er Danske Banks øverste chef for forretningsenheden Business Banking. Serien ruller af sted på FinansWatch i juli sammen med touren.

Hvornår og hvorfor begyndte du at cykle?

"Jeg startede for otte år siden som lidt afveksling for løb, men holdt pause da vi boede i Stockholm, hvor lange vintre og trafikforholdene ikke er optimale for cykling. De seneste år har jeg genoptaget det," fortæller Lars Mørch, medlem af direktionen og chef for Business Banking i Danske Bank.

Cykler med familie og venner

Hvem cykler du med, hvor ofte og hvordan?

"Cykling har en stor ulempe - det tager meget tid. Derfor skal der gerne være et socialt element i det. Jeg cykler derfor med min ældste søn, min bror, venner, kolleger og kunder, ligesom jeg sidste år også deltog i Hjælperytterne for Gigtforeningen. For nylig er jeg også begyndt at cykle med min kone, der lige har fået sin første racercykel. Langt de fleste træninger foregår dog i motionscentret, da det er mest effektivt."

Hvad har du af udstyr?

"Jeg kører på en jysk cykel, en Principia. Senest har jeg anskaffet mig en hometrainer, så jeg via computeren kan køre legendariske etaper. Cykling er en "gadget-sport".

Hvad har været din største cykeloplevelse?

"Jeg har haft nogle ret forskellige store oplevelser. En god oplevelse var at køre op ad Glandon/Col de Fer og Alpe d'Huez sammen med 40 andre mennesker. En anden var sidste år at køre med 130 personer i seks dage og 1050 km gennem Sverige og Norge med Hjælperytterne. Begge oplevelser kombinerede dejlig natur og sjove oplevelser med rare mennesker, som jeg for de flestes vedkommende kun tidligere havde truffet i mere formelle situationer."

Kongeetapen

Har du sat dig nogle mål for i år?

"Det har været at køre i bjerge. I juni kørte jeg med en række kunder i Frankrig. Toppen var vores "kongeetape" med 3100 højdemeter og med både Glandon/Col de Fer og Alpe d'Huez som udfordringer. Tidligere i år kørte jeg nogle af bjergene fra Giro dÍtalia i Piemonte."

Hvem holder du med i Tour de France? Hold og rytter. Og hvorfor?

"Jeg holder med Belkin. Det er et sympatisk hold, der har gjort meget for at rydde op efter Rabo-dagene."

Fignons hestehale

Hvem er din favorit-rytter gennem tiderne?

"Det må være enten Bugno eller LeMond. LeMonds kampe med Fignon var fantastiske - ikke mindst det år, hvor LeMond vandt Tour de France med otte sekunder. Det var mindre end betydningen af hans aerodynamiske hjelm og Fignons hestehale på den sidste etape, der jo som bekendt var en enkeltstart, som sluttede i Paris."

Hvad er din største Tour de France-oplevelse?

"Jeg har kun set Giro di Italia live. Det var i år på første bjergetape med slutningen på Oropa i Piemonte. Det var så fin en oplevelse, at jeg efterfølgende selv har taget den på cykel to gange på en weekend."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs