FinansWatch

Skovhus: Det er en god bog jeg overtager

Per Skovhus, der overtager kreditansvaret i direktionen fra Jørgen Christensen, siger at det bliver ”business as usual” med ham som kreditansvarlig. (Opdateret)

Per Skovhus, der tidligere igennem en årrække var øverstansvarlig for kreditgivningen i Danske Bank, får endnu et ansvarsområde i Jyske Banks direktion, hvor han fremover skal være øverste kreditchef i banken.

Det meddelte Silkeborg-banken i dag, da den mangeårige chef for kreditområdet, Jørgen Christensen, forlader sin stilling i bankens direktion.

Har det været planen fra starten af at du på et tidspunkt skulle overtage kreditområder fra Jørgen Christensen?

”Det skal du spørge formanden om. Jeg blev ansat til det andet ansvarsområde, som jeg også skal varetage fremover,” siger Per Skovhus til FinansWatch.

Føler du, at du nu kommer tilbage til din sande metier?

”Jeg har før arbejdet med området, da jeg var ansat i Danske Bank. Og jeg har det godt med kredit, men i gamle dage i Danske Bank havde jeg ansvaret for det, som dengang blev kaldt for danske bank dk, fordi der også var filialnettet under BG Bank, hvor Søren Kaare var den øverste chef. Det job med ansvaret for danske banks indenlandske forretning havde jeg i en periode på cirka halvandet år. Så jeg har både arbejdet med kredit og med det andet område, som jeg har ansvaret for.”

Ærgerligt for banken

Hvordan har du det med, at du nu også skal have kreditansvaret i banken?

”Det har jeg det fint med, det er en veldrevet bank med gode holdninger og værdier. Men jeg er ked af et en person som Jørgen skal holde op. Han er en ualmindelig behagelig og meget dygtig kollega. Det synes jeg er ærgerligt for banken.”

Forventer du ændringer i måden I fremover udfører kredithåndværket på?

”Nej, det bliver ”business as usual.”

Men nye øjne på området kunne godt ændre nogle ting?

”Det er en god bog, jeg overtager. Præget af gode kreditmæssige holdninger. Og hvis der er ændringer, så melder vi det ikke ud i pressen. Men det Jørgen efterlader til mig er rigtig fint,” siger Per Skovhus, der sidst år trådte ind i direktionen i Jyske Bank, efter han startede i banken som bestyrelsesmedlem, efter en lang karriere i Danske Bank.

 

Jyske-formand: Svært at fylde en bestyrelsesportefølje op 

Dam: Mig der har foreslået at få Skovhus i direktionen 

Skovhus: Derfor er jeg tilbage 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs