FinansWatch

Fratrådt Jyske-direktør åbner for bestyrelseskarriere

Jørgen Christensen er åben for at kaste sig ud i nogle bestyrelsesposter, efter meldingen om, at han stopper i Jyske Bank. Han fortæller, at der er flere årsager til, at han stopper i banken.

Jyske Banks kreditchef, Jørgen Christensen, går på pension fra september efter mere end 28 år i banken.

Med arbejdsdage på ”op mod 13 timer” starter en ny hverdag for den nu afgående kreditchef. Hvad den tid skal bruges på, har Jørgen Christensen endnu ikke en klar plan for. Men en del af den tid kan sagens ende med at blive brugt på nogle bestyrelsesposter, siger han til FinansWatch.

”Skulle der falde et par bestyrelsesposter af, er jeg åben for det. Der er nogen, som tidligere har spurgt mig, om jeg kunne være interesseret i det, når jeg engang skulle stoppe. Til dem har jeg været nødt til at sige, at det kunne jeg ikke sige noget om. Det kan være, at de personer vender tilbage nu,” siger Jørgen Christensen, der dog under alle omstændigheder også vil bruge mere tid med familien.

”Jeg har en familie, som nok godt kunne trænge til mere opmærskomhed,” siger han.

”Tidspunktet er godt”

Jørgen Christensens ansvar for kredit overtages af bankdirektør Per Skovhus, som allerede har ansvaret for indland. Om timingen for sin fratrædelse, siger Jørgen Christensen:

”Det er en beslutning, jeg har tygget på i en periode. Men tidspunktet er godt. Banken står godt på benene, og vi har fået en mand på plads, der har den rette erfaring til at overtage kreditstyringen,” siger han.

Beslutningen om at træde tilbage skyldes dog også et privat forhold. Jørgen Christensen står over for et par øjenoperationer, som gør, at den læsemængde, som er i banken, kan være vanskelig for ham at komme igennem.

”Sammenholdt med bankens tilstand og det, at jeg snart fylder 64, gør, at timingen er god,” siger han.

Vemodig afsked

Afskeden med Jyske Bank betegner den fratrædende kreditchef som ’meget vemodig’.

Han startede i Silkeborg-banken tilbage i 1986 som regionsunderdirektør i det daværende Region Syd, hvor han i 1997 fik titel af funktions¬direktør, Kredit.

”Dengang var det en væsentlig mindre bank og meget mindre erhvervstung, end vi er i dag. Bemandingen var desuden noget grønnere. Der lå en stor opgave i at vise omverdenen, at vi kunne arbejde med erhvervskunder,” siger han.

Rolig kredithånd

I 2005 blev han udnævnt til bankdirektør og medlem af koncerndirektionen. I koncerndirektion har Jørgen Christensen haft ansvaret for de indenlandske enheder samt bankens kreditområde.

Når han ser tilbage på årene som kreditchef, ser han et billede af en chef, der ikke har rystet på hånden.

”Jeg har forsøgt at holde en rolig kredithånd. Det værste er en nervøs kreditdirektør – det er dårligt for både banken og kunderne,” siger han og tilføjer:

”Mit motto er: Som kreditansvarlig skal man ikke tro, man skal vide. Ved man det ikke, skal man undersøge det.”

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs