FinansWatch

Fyret bankdirektør i offensiven med nyt firma

Per Hermansen siger, han bevidst har holdt lav profil i et par år efter fyringen fra Aarhus Lokalbank. Nu træder han på speederen i nyt firma.

Per Hermansen ønsker nu én gang for alle at træde ud af den skygge, han har levet i – frivilligt siger han selv – siden han den 25. november 2010 blev afskediget som adm. direktør i Aarhus Lokalbank.

Per Hermansen siger til FinansWatch, at han er på trapperne med en hjemmeside for sin egen konsulent- og rådgivningsvirksomhed, som han har arbejdet med igennem lang tid, men altså først nu føler han, at tiden er inde til at søsætte projektet for alvor.

I et lille års tid har han arbejdet som virksomhedsmægler for Virksomhedsbørsen i Fredericia, en corporate finance-virksomhed der hjælper små- og mellemstore virksomheder med alt fra generationsskifter til opkøb, fusioner og kapitaltilførsler.

Fyret bankdirektør startet som virksomhedsmægler 

H for Hermansen

Men nu har Per Hermansen kappet båndende til Virksomhedsbørsen og vil i stedet bruge alle kræfterne på sin egen virksomhed, der får navnet Haxcel.

Han fortæller, at navnet er valgt ud fra H’et – som står for Hermansen, og axcel er engelsk for acceleration og udvikling.

”Nu vil jeg godt være lidt mere synlig og det er bl.a. derfor, at jeg er på vej med en hjemmeside,” siger Per Hermansen, der arbejder fra hjemmet i Hadsten, der ligger Nordvest for Århus.

Han siger, at han vil yde sparring og rådgivning til små og mindre virksomheder, som er den type virksomheder, han altid har beskæftiget sig med.

”Jeg har efter eget valg ikke rigtigt været ude og aktivere mit netværk. Men her i 2013 vil jeg være lidt mere i offensiven på flere fronter,” siger Per Hermansen, der afviser, at hans brud med Virksomhedsbørsen skyldes, at han ikke havde nok at se til.

Goodwill på familiekontoen

”Nej, det er ikke derfor, det er i øvrigt en meget fin virksomhed. Men jeg har selvfølgelig tænkt over, hvad det er, jeg har lyst til, og hvilke kompetencer jeg har, og her har jeg fundet frem til, at det bedste er at have mit eget set-up,” siger han og tilføjer, at udover rådgivning omkring finansiering, strategi, kapitalfremskaffelse og andre corporate finance- og ledelsesmæssige opgaver, så vil han også godt træde til som direktør for en kortere periode, hvis der skulle være en virksomhed, der måtte have et sådant behov.

”Jeg føler, at jeg har nok at tage mig til, men man tager jo altid gerne imod nye opgaver. For opgaver varer jo ikke evigt. Og så skal man jo gøre op med sig selv, om man vil arbejde 40 eller 70 timer om ugen. Og her vil jeg godt finde et passende leje i midten. Der skal også være noget på goodwill-kontoen i forhold til familien".

Fortsat en fin forbindelse

Udover sin egen virksomhed sidder Per Hermansen ifølge eget udsagn i 4 bestyrelser. De to af dem er tilmeldt erhvervs- og selskabsstyrelsen, mens de to ikke er meldt offentligt ud endnu. To af virksomhederne er enkeltmandsvirksomheder, mens han også sidder i bestyrelsen for Lyngsøe A/S, der bl.a. laver stålporte i galvaniseret stål. Her han han været med til at gennemføre en strategi, efter virksomheden i forbindelse med finanskrisen var ved at køre ud over kanten.

Per Hermansen siger, at opgaverne kommer fra netværket – men at det faktisk er ganske sjældent, at det er relateret til hans fortid som bankmand.

”Jeg føler fortsat, at jeg har en fin forbindelse til dem jeg kender i branchen, men jeg har ikke været så aktiv der. Jeg har ikke rendt dem på dørene, men det vil jeg måske gøre i en større udstrækning fremover, nu hvor det hele er faldet på plads, og hvor der er ro omkring min person. Men det er ikke gennem dem, at jeg har skaffet mig arbejdsopgaver og heller ikke gennem kunder i Aarhus Lokalbank. Det er på anden vis i mit netværk,” siger Per Hermansen til FinansWatch.

 

Omstridt direktør stopper i Århus Lokalbank 

Aarhus Lokalbank er meldt til bagmandspolitiet 

Bagmandspolitiet bekræfter undersøgelse af lokalbank 

Banktop brugte Rotary-kammerat som jernnæve 

Aarhus Lokalbank ændrer gamle regnskaber

Avis: Rotary-klub i politiets søgelys 

Fyret bankchef skifter til ejendomskæmpe 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs