FinansWatch

Profil: Direktørens første overraskelse

Den 65-årige direktør i Dronninglund Sparekasse ligger ikke vågen om natten, men Finanstilsynets ændrede regler har alligevel givet Birger Haaning den første overraskelse i karrieren.

En revision af Finanstilsynets vejledning for solvens og kapitalbehov har vendt overskud til underskud i Dronninglund Sparekasse.

For første gang i sine godt og vel 20 år som sparekassedirektør har Birger Haaning fået sig en overraskelse. Men søvnløs, det ligger han alligevel ikke.

”Nej, det vil jeg ikke sige, men det giver lidt spekulationer. Vi har forsøgt på bedste måde at efterleve de modeller, som vi har fået af Lokale Pengeinstitutter, som Finanstilsynet har godkendt. Og det er fulgt til punkt og prikke,” siger han.

Overraskelse

Konsekvenserne af Finanstilsynets revision har betydet, at sparekassens solvensbehov er skruet i vejret. Sparekassen er samtidig blevet tvunget til at nedskrive 40 mio. kr. på store engagementer, og dermed er solvensbehovet endt på 9,6 pct.

”Vi er selvfølgelig kede af, at vi skal have et sådan tillæg, for så bliver solvensbehovet løftet, og det kom bag på os, det vil jeg gerne indrømme,” siger han og tilføjer, at han har fuld forståelse for tilsynets arbejde.

”Jeg kan godt forstå, der er behov for strammere regler, men så skal det gælde alle pengeinstitutter, men jeg kender ikke nogle, der har fået det her tillæg påduttet nu. Jeg ligger ikke vågen om natten. Men det ærgrer os da,” siger han.

Spændende

Og så er der bare at se fremad, lyder det fra den 65-årige sparekassedirektør.

”Vi skal tage hensyn til det, og det må vi tage med. Det er ikke, fordi solvensbehovsprocenten er alarmerende, slet ikke. Men når vi selv synes, vi har gjort vores hjemmearbejde godt, så er vi kede af, at den skal skrives op,” siger han.

Men det tager ikke modet fra Sparekassedirektøren.

Hvordan er det at være direktør lige nu?

”Det er spændende. Det er det altid,” siger han.

Brat opvågnen for Dronninglund Sparekasse

Finanstilsynet afviser stramninger

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs