Stine er Bossen - 50 år

På Times-listen over verdens 50 mest magtfulde erhvervskvinder findes én dansker.
Foto: Larsen Stine
Foto: Larsen Stine
AF RB-BØRSEN

Stine Bosse blev uddannet jurist i 1987 og kom hurtigt efter til Tryg Forsikring. Det blev til flere forskellige lederposter til den blonde kvinde, inden hun landede øverst i koncernen i 2002.

Stine Bosses vej til toppen har dog ikke altid været let. Den ellers succesrige og magtfulde forretningskvinde har haft svære perioder i sit liv. Stine Bosse har for eksempel været meget åbenhjertig om sin mors svære depressioner, som prægede barndommen i Virum. Senere, da Stine Bosse var blevet voksen og selv havde fået to døtre, valgte hendes mor at begå selvmord.

Ramt af kræft

Stine Bosse har i sit voksne liv også måttet kæmpe mod en alvorlig kræftsygdom. Hun overlevede sygdommen, og oplevelsen fik hende til at lægge sin livsstil om, så hun i dag træner og spiser sundt og har det bedre med sig selv end før sygdommen. På den måde fik hun noget positivt ud af det tragiske, og det er sådan, Stine Bosse opfatter livskriser. Som en mulighed for at bruge dem konstruktivt, har hun sagt i et interview med Psykiatri Fonden.

Bosse på vandretur

Måske er det Stine Bosses egne kampe, der har fået hende til at sympatisere med dem, der ikke har det let. Forretningskvinden er socialt engageret, og det kom blandt andet til udtryk i tv-dokumentaren "Med bossen og bøllerne på tur". Stine Bosse tog i 2008 på 120 kilometers vandretur i Spanien med fire unge gutter med anden etnisk baggrund og en kriminel fortid. Direktør Bosse lovede gutterne et fast job, hvis de gennemførte. Og det gjorde de.

Politikere på frierfødder

Hendes sociale engagement har også givet hende en plads blandt en sluttet kreds af særlige FN-ambassadører, der skal promovere FN's kamp mod fattigdom.

Stine Bosses evner og personlighed er heller ikke gået næsen forbi på Christiansborg. Den nuværende regering har to gange lokket den succesrige forretningskvinde med ministerposter. Det kom frem i portrætbogen "Det handler om at turde", skrevet af journalisterne Christian Nørr og Jens Christian Hansen. Stine Bosse overvejede muligheden for en politisk karriere, men endte med at takke nej.

Dagen fejres blandt andet med en reception i Trygs hovedkontor.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også